Vlad Filat Nasul - The Godfather

Vladimir Filat a ajuns prim ministru. Nu e o noutate, dar noi am decis să nu spunem nimănui despre aceasta. A fost un secret de Stat pe care V. Bodiu l-a desecretizat abia astăzi. De ce peste 9 luni? Aşa se cuvine. În nouă luni se nasc copiii, şi tot în nouă luni Vladimir Filat ne-a făcut pe noi toţi mai fericiţi.

Şi noi dorim din suflet să-i pupăm mîna naşului, să ne închinăm falusului dat de Ghelici şi să luăm la bot de la Chetrari. Pentru falus şi luat la bot sîntem gata să stăm în rînduri de kilometri, ca ruşii la mauzoleul lui Lenin şi să-i mulţumim lui Filat că ne rabdă aşa proşti cum sîntem. Altfel cum am fi noi, dacă am protesta ca românii, miercuri pe 19.05.2010? Nişte animale, turme, oi, nesimţiţi, ruşi, românofobi, basarabeni împuţiţi, bolşevici, odată ce am fi îndrăznit la o revoltă atît de mare. Noi oare nu vedem, sîntem surzi şi orbi, cum peste tot în lume cade economia, doar la noi e în creştere? Ce se face în România, Grecia, Spania, Portugalia etc., nu contează, doar în Moldova e o situaţie fantastic de bună. Peste tot întuneric şi frig, da’ la noi, de cînd Naşu’ Vlad a devenit şef, e lumină şi cald – soarele-i mai luminos şi pămîntul mai mănos.

Ministrul econmiei RM, Valeriu Lazăr, umblă prin casa guvernului, c-o mamă de PIB, care zilnic e în creştere cu circa 2%. FMI-ul îi tare mînţănit, poporul fericit, numai că nuştiu ce mornăie poporul ista, nuş’ ce vre? Şi parcă Naşu’ a făcut totul corect: a creat o reţea de tip mafiot, încheiată la toţi nasturii, cu băieţi, care sînt data să dee la bot la toată lumea, cu monopol asupra graniţei şi a vămilor, cu contrabandişti, traficanţi şi responsbili din partea mafiei, cu foştii amici (Ion Sturza, Victor Ţopa, Oleinic, Bulgaru, Catan, Hotineanu, Lucinschi, ş.a.), dar şi cu mai noi (Patriciu, Anatol şi Gabriel Stati, cu Leancă, Bodiu, Chetrari, Val Butnaru, Constantin şi Alexandru Tănase ş.a.), cu presa mafiei, ideologie şi tehnici electorale, aşa cum se cuvine unei mafii adevărate: cu mîna pe bugetul statului şi cu dreptatea şi adevărul de partea lui.

Tot miecuri, 19 mai, Naşu’ a ieşit învingător în sondaje, după ce – cu 2 zile înainte – era al 2-lea, după Lupu. Să rămînă el după Lupu? Da’ cine-i Lupu ista? Un meamlea, un никакой, vorba naşului. Şi şi-a făcut el sondajul lui propriu, ca să aibă motive şi argumente de fraudare a alegerilor. “Крёстный отец” al naţiunii moldoveneşti a ajuns atît de mare, atît de important, încît chiar se crede un Putin-Lăpuşnean al RM. Chiar şi ceasul îl poartă à la Putin, pe dreapta. Ca atare nu el a ajuns în fruntea ţării, ci persoanele care stau în spatele lui – Stati, Sturza şi Patriciu (nu întîmplător circulă zvonul că dacă ai o treabă la Filat trebuie să te înţelegi cu unul din ăştia trei). Iată cine dintre ei va fi Moţoc? După cum a evoluat biografia lui Filat de cum a intrat în politică şi pînă în present, s-ar putea ca Naşu’ să-i pună pe labe pe toţi trei. I-a pus el pe lopatkă pe Lucinschi şi Diacov, da’ cu ăştia… Şi cînd te gîndeşti că Lupu are în continuare posibilitatea de răsturnare a situaţiei şi să devină adevaratul lider al acestei ţări… Cum? Foarte simplu! Votează cu Voronin demiterea Guvernului Filat, se pune el Prim Ministru, cu o componenţă a guvernului mixt (dar de fapt poate discuta cu Voronin şi alte variante), rămîne să administreze ţara pe perioada electorală, lipsindu-l pe Naşu’ de pîrghiile administrative în campanie şi de posibilitatea de fraudare, iar motivele de ce aţi votat demiterea guvernului Filat se găsesc o mie!

“Gîndeşte liber,” musui Lupu! Dar şi d-ta, musui Diacov. Mai ales că şi interesele voaste de partid în privinţa lui Filat coincid. Cît o să vă frece minţile Крёстный? Da’ voi nu vedeţi că vă duceţi după Urechean? Aveţi o şansă, poate fi ultima. Şi nu uitaţi că românii pe voi nu vă prea au la inimă. Ca pe toţi moldovenii de altfel. Îmi închipui acum ce bucurie pe capul lor că donează moldovenilor 100 mln euro. Da’ şi nouă taa-are ne-or ticni milioanele lor, dacă de la românul simplu se vor tăia 25% din salariu ca să le dea moldovenilor. Mai bine să nu le dea. Să se mai uite prin dosarele deschise lui Filat şi vor înţelege că aceşti bani niciodată nu vor ajunge la cetăţeanul simplu al RM.