Iurie Leanca, Anatol Salaru, Mihai Ghimpu in Parlamentul RM la discutii aprinse.

Sursa imagine: Fără Fals

Comis voyagerul nu prea a scris în ultimul timp pe motiv că, aparent, după apariția celor cîtorva posturi TV și a unui milion jumate de blogheri care au tot lăudat tot ce le-a stat în cale și „iarba le-a plăcut, și gura nu le-a tăcut.” Iar noi locului ne ținem, cum am fost… Am hotărît să ne mai expunem gîndurile noastre toate, ca să nu ascultăm doar pe grăsanele de experte de la PUBLIKA și JURNAL (cine naiba le-a numit experte și experți pe niște mucoși analfabeți?) și să-i spunem lui Leancă „e unul care cîntă mai bine decît mine…” Să vedem, să vedem…

DESPRE SITUAȚIA POST-LEANCĂ

Nici nu a fost bine desemnat drept candidat la postul de Prim-ministru dl. Chiril Gaburici, că toți cei decorați cu Ordinul Republicii de către Ghimpu (fie presă de buzunar a Țopilor, a lui Ghimpu, Dodon și Usatîi, sau așa-zisa societate civilă), a început să isterizeze opinia publică și să-l caute pe Gaburici de purici. Nu-și dau rînd: Gaburici – omul lui Voronin; Gaburici – nașul lui Banaruc; Gaburici – omul rusiei; Gaburici – românofob și încă multe, multe alte neghiobii de pe valea Bîcului.

În realitate însă e mult mai simplu. Leancă nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a ocupa fotoliul de prim-ministru în guvernul nominal Leancă II. PL-ul și PCRM-ul n-au vrut să-l mai voteze. Și dacă e pe bune, nici nu prea au avut pentru ce. Cu mînuța lui de premier Leancă a cedat BEM-ul și Aeroportul, n-a întreprins nimic pentru a stopa furtul celor 21 miliarde de lei din Moldova, zero reforme în justiție și foarte subțirel în multe alte domenii.

Acuma deputații ce nu fac parte din Alianța ME se întreabă, pentru ce să-l votăm, cînd alianța de fapt nu-i A ME ci a lor, iar noi nici habar n-avem cu ce se va termina treaba asta cu miliardele. Cert e că leul e în cădere liberă. Și în această situație economică extrem de dificilă, intră un manager de talie internațională, care vrea să încerce să rînească cu lopata ceea ce a lăsat Leancă și OĂI, OĂI… Gaburici așa, Gaburici pe dincolo… Că vine din Azerbaijan, că îl votează Voronin, că gata cu reformele… de parcă Leancă a făcut reforme ori Maia Sandu (care a lasat pe drumuri 75 mii de neabsolvenți fară BAC) a urmărit recomandările UE. Da’ cum îl numeați tot voi pe Leancă pînă la votul din 12 februarie? Guvern Mafiot, Guvernul Papușarului, Guvern de hoți, Omul Moscovei… sau ați uitat? Ba n-ați uitat nimic, așa vi-i firea voastră de nimicuri, hiene ce știți doar să vă năpustiți la hoituri. Acum Leancă-i bun, pentru că nu-l susțin trei partide parlamentare din cinci?

Da’ beaca cine-i? Nu, nu Gaburici. Toate oalele se vor sparge în capul comuniștilor. Ei sunt de vină că pică leul, că se scumpește totul, nu? Leancă нипричем! ONG-urile astea de cînd sunt conduse de una Antonița (care n-a protestat niciodată că BNM-ul devalorizează valuta națională!), azi se pare că oleacă ОФОНАРЕЛИ!

Parcă văd cum tot voi îl ridicați în slăvi pe Gaburici peste o luna-două, cum stați la ușa lui să-i cereți ceva, că vouă vă trebuie și că voi ați fost cu el cînd i-a fost mai greu. Și Ghimpu cu Chirtoacă or să stea la ușa lui, că o să le trebuiască garanția guvernului pentru creditele capitalei. Nu de alta, da’ fără acele credite o să fie mai grea campania electorală pentru locale, așa că ar face mai bine să voteze toți și să se apuce de treabă, altfel… da ce alfel, de parcă și așa nu suntem pînă la gît în rahat. Și terminati bre cu bîrfele, că nu vă stă bine…

Și voi cei din presă de buzunar ce vreți de fapt? Să nu fie Gaburici susținut de Voronin? Că ce? Ce va fi în acest caz? Voronin a declarat că va susține cursul european, pe motiv că RM este deja geografic în europa iar europenizarea a fost începută de el și PCRM încă în 2002.

Vă temeți că se vor supăra europenii pe noi? De ce? În europa sunt destule partide comuniste și socialiste, și europenii nu se tem de ei. Dimpotrivă, colaborează destul de fructuos.

Problema nu e în Voronin, problema e în Ghimpu și în eșecul serviciilor de informare a altui stat… tot aici începe povestea de insucces a lui post-Leancă. Cică el nu-l va vota pe Gaburici. UJASNO!

Dar despre toate astea după.

Anunțuri