Povestea Porcului

Majoritatea celor care l-au susţinut pe Chirtoacă în alegeri trebuie acum să recunoască că omul ăsta e bolnăvior săracu, şi că ei, alegătorii, au cam dat-o-n bară cu individul ăsta. Nu-i destul că a fost distrusă capitala timp de patru ani, din 2007 pînă în 2011. Mai trebuiesc 4 ani de bătaie de joc de toţi locuitorii Chişinăului. Şi îl avem. După ce a reparat tot în Capitală, Chirtoacă se apucă şi de preşedinţie. A reparat Circul, Stadionul Republican, strada Alba Iulia, toate monumentele de arhitectură din centrul Chişinăului, VC-urile de la primărie, dar asta e! Aşa se întîmplă cu Harry Potter-ii din politica noastră cea natală.

Este, evident, o formă de schizofrenie a primarului care se crede Superman-salvatorul naţiunii moldoveneşti. Făt Frumos, ce mai! Atotputernicul Dorin Făt Frumos Din Coloniţa, Fiul Iepei şi Nepotul Calului. El şi doar el va salva situaţia; şi să vezi… ministrul finanţelor a şi declarat a doua zi că e posibilă o finanţare prin emisie de obligaţiuni pentru a aduna 200 mln lei. Înseamnă că, ori Dorin ştia de iniţiativa Ministrului, ori Filat se supune doleanţelor lui Ghimpu. Mai degrabă a doua.

L-au ales pe Timofti preşedinte (omul lui Ghimpu) şi nu pe Bacalu (omul lui Filat). Timofti i-a angajat pe doi din echipa lui Dorin – pe Şarban şi Furtună la preşedinţie. Al treilea om la preşedinţie din echipa lui Ghimpu este fostul redactor şef de la radio România Actualitaţi – Vlad Ţurcanu. Retragerea lui Bodiu din cursa electorală pentru postul de primar general arată că şi Filat şi Timofti sînt oamenii lui Gimpu, supuşi fideli primarului bolnăvior Dorin Chirtoacă. Dacă nu e aşa, să mă contrazică Filat! Să-mi spună că nu e adevărat, că Chirtoacă e sănătos la cap, că aşa e firesc, ca un primar, fie el şi unul al Chişinăului, să declare că pentru el nu e o problemă reparaţia unui edificiu de 170 mln lei, sau a circului cu un minim necesar de 300 mln lei, sau construcţia unui stadion estimat la 70 mln de euro. Omul ăsta-i sănatos la cap, dle Napoleon-Filat? Sau voi toţi sînteţi din „salonul nr. 6” al lui Cehov? Dacă este aşa însă, declaraţi-l nebun, legaţi-l cu un lanţ şi nu–i mai daţi drumul, că el calcă oameni prin oraş şi îi ucide.

Presa lui a ajuns în blud şi nu mai ştie cum să reacţioneze. Unii parcă ar vrea să-l critice, mai ales „Vocea Basarabiei” şi Uniunea Jurnaliştilor ale lui Saharneanu, TRM-ul Corinei Fusu şi CCA-ul lui Ion Hadîrca. Încearcă să promoveze iniţiativa unui bolnav, dar se tem totuşi. Şi doar Veaceslav Negruţă nu s-a pierdut cu cumpătul şi i-a oferit soluţia. Ia să vedeţi voi cum bagă şi Dorin nişte obligaţiuni la „Victoriabank” şi rrrepară şi preşedinţia şi parlamentul!

Bugetul oraşului se adoptă cu 5 luni întîrziere, iar Chirtoacă „a reparat” deacum edificii prin oraş de vreo 4-5 mln lei. Şi asta e ceea ce se vede, da’ să vedeţi voi ce se face cu întreprinderile subordonate lui! Să vedeţi ce indicaţii dă… ţi se ridică nu doar părul măciucă, dar şi gulerul la cămaşă de idioţeniile care au loc în municipiu. Şi toţi tac. Curtea lui Urechean tace, Procuratura tace, CCCEC tace. Iar el face „shimbarea” pînă la capăt. Important e că Dodon îl susţine şi votează toate capriciile lui Chirtoacă. Prin Donţov şi Danu, Dodon este complice şi se află la guvernare cu bolnavii. Cică Dodon ridică minim cîte 10,000 de euro de fiecare şedinţă, în dependenţă de ce problemă se pune la vot. Ăsta-i adevărul, şi să facă ciocul mic. Dar despre Dodon „opoziţionerul” altă dată…

„…Iară purcelul atunci s-a suit binişor pe laiţă, a spart o fereastră de bardahan şi, suflînd o dată din nări, s-au făcut ca două suluri de foc, de la bordeiul moşneagului, care acum nu mai era bordei, şi pînă la palatul împăratului. Şi podul, cu toate cele poruncite, era acum gata. Iară bordeiul moşneagului se prefăcuse într-un palat mult mai strălucitor decît al împăratului! Şi, deodată, baba şi moşneagul se trezesc îmbrăcaţi în porfiră împărătească, şi toate bunătăţile de pe lume erau acum în palaturile lor. Iară purcelul zburda şi se tologea numai pe covoare, în toate părţile…”

PS. Filat atenţie! Porcul sub stejar sapă!

Reclame