Vlad Filat, Marian Lupu, dar mai nou și Nicolae Timofti, nu ies din casă fără a consulta horoscopul. Ei toți cred în destinul propriu expus prin horoscop, își construesc ziua reieșind din prorocirile astrale, și dacă în horoscopul la zi li se recomandă să nu iasă din casă, ei stau acasă la calduț, lîngă fumeiele lor. Planurile anuale le au tot din horoscopurile anuale, călătoriile interzise de horoscop se amînă, negocierile economice nu au loc, iar bugetul țării este alcătuit după ce li se aduc horoscopurile. Horoscopul zilei, horoscopul săptămînii, horoscopul lunii, horoscopul anului. Și încep a cugeta fiecare după cum îl duce capul animalului ce îl reprezintă. Vlad Filat-bou, adică taur (de fapt, Vlăduț e de trei ori bou: zodiacul taurului – o dată, Moldovan cu capul de zimbru – doi, și dacă Sanda se pupă în parc pentru 50 de lei pupatu – de trei ori bou), Marian Lupu – nikakoi, adică geamăn, și Timofti – nici cal nici măgar, adică săgetător. Nivelul de gîndire al marilor noștri conducători este de țigancă, de ghicit în palmă, de deochi și alte javre negre care îți trec drumul. Cînd se întîlnesc unul cu altul, mai întîi se învîrt de trei ori, apoi scuipă peste umărul stîng, sărind pe piciorul drept. Întîlnirile au loc doar în cazurile cînd vrăjitoarea de origine roma le trage cărțile și le spune că nu vor avea necazuri într-o casă de stat, că nu vor avea scîrbă în așternut, și cînd valeții cei de dobă sînt plecați la familiile lor în Elveția. În caz contrar, ei doar discută la telefon.

Iată ieri, spre exemplu, Vlad Filat-Bou, a discutat cu Timofti-Cal pe Jumătate. La telefon. Discuția a durat patru ceasuri, în schimb s-a hotărît majorarea prețurilor la energia electrică. Dar despre ridicarea tarifurilor se știa nu din vrăji, se știa din prevederile vechiului contract, valabil pînă la 1 aprilie 2012. Ce nu știm noi, e că Filat-Bou avea informația din horoscop precum că el, taurul, va avea success în afaceri și va reuși orice negociere în favoarea sa. Și nu i-a reușit? I-a reușit destul de bine în afacerile lui de contrabandă, iar horoscopul cu vrăjitoarele nu știau de prevederile contractului ce se incheie la 1 aprilie. Ele au mai încurcat și cu negocierile la gaz, și cu alegerea doamnei Bacalu, și cu numirea lui Rogozin, și cu legea gomicilor… toate astea nu sînt eșecurile lui Filat. Țiganca, bat-o vina, le incurcă pe toate. Iată “NIT-ul oleacă minte și manipulează,” după cum afirmă Filat-Boul, în rest pensiile se majorează, viața este mai bună, salariile mari, locuri de muncă – zavalisi. Avem o guvernare asumată prin horoscop, ce mai vrem? A, dacă ceva nu va merge, ce vină avem noi – boii, caii, măgarii, berbecii, țapii, lupii, porcii, cîinii, șobolanii și alte animale? Întrebați pe cei ce scriu aceste horoscoape, pe ghicitorile în bobi, nu ne întrebați pe noi. Cum veți trăi voi în următorii cel puțin doi ani și jumătate? Consultați horoscopul! Și dacă e scris acolo că raiul vostru vine de la un crai de roșu și de la un valet de ghindă, gîndiți-vă bine cînd îi votați pe Ghimpu cu nepotul. Lor deja li s-a prorocit că vor ajunge președinți. Mai întîi Ghimpu va candida la președinția României, apoi Chirtoacă la președinția Moldovei și iaca atunci să vedeți voi ce va spune horoscopul mamelor voastre!

Da’ pînă una alta, mai citiți și voi prin horoscoape, mai mergeți pe la ghicitori, vrăjitoare, și poate vă vor apărea acolo niște semne, ceva asemănător cu furci, coase, topoare, și ceva ce seamăna tare-tare cu o casă de stat, în care rumegă fin un bou, un măgar și un lup.

Anunțuri