Ciobenii si oile

Șaizeci și două oițe, pardon deputați, au trecut prin strugă, pardon, prin cabina de vot, la alesul oilor, pardon, berbecului, pardon, președintelui. Din această zi, din 16 martie 2012, Republica Moldova a intrat pe făgașul anormalității și a instabilității pe o perioadă nedeterminată. Anormal se consideră alegerea președintelui de către un grup ce reprezintă doar 20% din populatie, adepți AIE, conform ultimelor sondaje, în timp ce alti 80% din populație se declară împotriva AIE. Instabilitate a situației deoarece rîndurile opoziției doar se consolidează și se cimentează. Marșurile de protest abia încep și vor continua pînă această juntă va pleca de la guvernare. Clar că se vor face diferite scenarii propagandistice, iar cățelușii de presă ai AIE vor lătra Victoria. Însă faptul că liderii AIE au schimbat ora alegerii președintelui de la 15:00 la 8:00, modificare făcută cu doar 12 ore înainte de demararea procedurii de vot, denotă lașitatea celor care ne conduc, denotă frica lor de a-și privi propriul popor în față.

Se știe că Filat și Lupu sînt tare fricoși și se pișă pe ei de frica răzbunării maseleor. Deaceea Filat s-a înarmat cu combatanți, crezînd că acei care azi se dau drept combatanți chiar au fost în tranșee. Catană combatant! Ha ha ha! Штабная крыса acest Catană dar și ceilalți așa numiți ofițeri… Nimeni nu se teme de ei și dacă se dorea tare, s-ar fi putut organiza un miting de protest de dimineață, doar că să-i pună pe fugă pe așa-zișii combatanți. Era de așteptat că actualii vor modifica ora alegerii președintelui sau data, cu toate că chiar așa ceva nimeni nici nu a auzit, nu tocmai să vadă. Se putea mobiliza un miting și la ora 8 dimineața, dar scopul comuniștilor nu este să împiedice o oarecare alegere ilegală a unui oarecare Timofti, ci aducerea Republicii Moldova în albia normalității și a legalității. Dar asta inseamnă că vor fi organizate proteste pînă AIE va demisiona in corpore. Astfel, liderii AIE cred că au scăpat de turbulențele sociale și că alegerea președintelui îi va scăpa de marșurile de protest care se vor amplifica. Prin alegerea președintelui se va încerca menținerea actualei guvernări la putere prin încălcarea Constituției, prin uzurparea puterii în stat în continuare. Măcar dacă le venea prin cap să pună în fruntea statului o personalitate, că Slavă Domnului, avem. Să ne imaginăm că Timofti trebuia ales de către întregul popor. Cîte voturi ar fi acumulat acest păducel? 5 voturi! Trei ale copiilor lui, unul al soției și unul al lui Ghimpu. Dar și acest din urmă nu se știe. Apoi bine, bine, nea Mișule, ăsta să-ți fie Asul matale? Se vede că Așii din mînecă au fost folosiți și ai început a-i scoate pe cei din cracii pantalonilor…

Din start, venirea lui Timofti la putere este marcată de trecerea președintelui prin cordoanele de polițisti și combatanți. Apropo, de ce au fost instalate gardurile de protecție? Pentru ce s-au postat combatanții și polițiștii în fața Palatului Republicii? Ca să-l apere pe Timofti de propriul popor? Vai de capul unui președinte ce fuge de propriul popor. Uitați-vă cine l-a susținut.

Și încă un detaliu destul de semnificativ. În sala de ședințe se afla un singur diplomat străin. Patronul și stăpînul actualei guvernări, Marius Lazurcă, Ambasadorul României în RM. Asta inseamnă că stăpînul și-a mai luat un argat. A venit să-l aprecieze dacă va ține la argăție. Ca peste o oră, analistul român Cosmin Gușă să spună: „E un președinte slab!” Da’ de unde să fie puternic, dle Gușă? Din partea lui Ghimpu să vină cineva puternic? Din partea unui plebeu, a unui cioban analfabet vrei mata să fie ales un cărturar sau o personalitate? Principiul de bază al lui Ghimpu este ca toți cei care îl înconjoară să fie mai proști ca el. Pe un cer întunecat, steaua luminează! Cu cît mai proști sînt cei din anturaj, cu atît mai deștept pare Ghimpu. Altfel cum? Da’ uite un pic în alaiul lui Ghimpu. Unul ca unul! Galerie, dle! Saharneanu, Fusu, Hadârcă, Popa, Șalaru, Chirtoacă, Vieru, Buraga, Moldovanu… și Timofti. Puternic, nu? Atunci ce mai vrei? Era unul de la voi mai deșteptățel un pic, Dan Dungaciu. Pe fonul lui, Ghimpu părea tare prost, și l-a alungat. Drept că la Lupu și la Filat tot nu-s mai brezi… Acum îl au pe Timofti. Țara noastră imediat a devenit alta cu Timofti. Prețurile la motorină și benzină au căzut, alimentele s-au ieftinit, salariile au crescut și italienii au dat năvală la noi după locuri de muncă bine plătite. Drept că noi lor nu le dăm vize și ei sînt nevoiți să ajungă în Moldova prin popșoaie, da’ așa le trebuie, las’ să vadă și ei cum e de trăit în țara cea mai săracă din Europa.

Îmi pare că și eu am cam luat-o prin miriște, dar de fapt vroiam să fiu doar de acord cu Cosmin Gușă și să vă spun că actuala guvernare va cădea prin mai-iunie, anul curent. Moldova nu e doar cea mai săracă țară din Europa. Moldova are compromise în proporție de 80% culturile agricole și, țară agrară dragă Doamne, nu are nici cu ce ara, nici cu ce semăna, da’ asta înseamnă deja foame. Și dacă mai pui nemulțumirile de la oraș cu prețurile la comunale, vezi că AIE n-are scăpare… Trăiască 1 Mai!

Anunțuri