Vlad Filat - Agentul 007 de la Lapusna

Se știe că în casa spînzuratului nu se vorbește de funie… România nu a avut un conflict armat, nu are o zonă separatistă și nici probleme de reintegrare a țării nu are. Că va avea în viitorul apropiat, este altă vorbă. Deocamdată, României nu-i pasă de pădurea spînzuraților. Deaceea România își poate permite ședințe comune de guvern cu Ungaria (Doar cu Ungaria. Cu Bulgaria, Italia, Grecia, ș.a., nu a avut – să nu bată capul Filat-Mincinosul).

Dar de ce lui Filat nu-i pasă, ooo, aici e de săpat un picuț. De ce i-ar fi trebuit României această ședință comună de Guverne, o să încercăm să vedem, deoarece Moldova nu a avut nevoie de ședință comună, ba dimpotrivă, Moldova mai mult a pierdut decît a câștigat în urma acestei ședințe. E o confunzie, deoarece nu se știe ce au avut de vorbit mai mult de o oră cei doi colegi de Securitate tête-à-tête. Vorba lui Eugen Ionescu “…dar cine are nevoie ca această confuzie să dăinuiască?” Cine? Să le luăm pe rind:

 1. Așa-numita “republică moldovenenească transnistreană,” zonă separatistă în Republica Moldova care a fost la baza conflictului armat din 1992, a pus problema unei eventuale uniri între Republica Moldova și România.
 2. Anume în acest moment, RM ar fi trebuit să se abțină de la asemenea chestiuni nechibzuite precum poclonurile cu strachina de țărnă la Băsescu, semnarea declarației dintre România și Mihai Ghimpu (subliniez Ghimpu, pentru că o altă guvernare ar putea să nu recunoască această declarație ca fiind una a Republicii Moldova, mai ales că ea nu este ratificată în Parlamentul Moldovei pînă azi), deaceea și planul de acțiuni semnat de Filat și Ungureanu este unul illegal. Apropo, poate ar fi cazul să fie publicate aceste documente, atît Declarația lui Ghimpu, cît și planul lui Filat?
 3. După plecarea lui Smirnov de la cîrma transnistriei, Șevciuc, noul lider recent ales, are mînă liberă să ceară convocarea unei ședințe de guvern comune cu Rusia, precum și cu Ucraina sau Belarus, etc. Care ar fi atunci reacția lui Filat la o eventuală întrunurie de acest fel?
 4. De ce ar fi trebuit de organizat o asemenea ședință pe data de trei martie, la o zi după comemorarea a 20 de ani (2 martie 1992) de cînd a început războiul de pe Nistru?
 5. Pe data de 4 martie 2012, au avut loc alegerile prezidențiale din Rusia, favoritul funcției actualului scrutin (era bine știut acest lucru) a fost Vladimir Putin, care a declarat că prioritar pentru viitorul prezident al FR, sînt țările CSI. O politică chibzuită în acest sens nu doar se impunea ci era absolut necesară.
 6. Se spune că în declarația lui Ghimpu ar fi stipulată chestiunea de integrare europeană și cea de reintegrare. Doar că nu e vorba de integrarea transnistriei în cadrul firesc al RM, ci integrarea RM în cadrul României, lucru substituit de fraza-citat „În problema integrării europene, Republica Moldova nu va acționa în nume propriu, toate acțiiunile urmînd a fi coordinate cu România.” Deci Ghimpu își atribuie voința întregii societăți, semnînd un act prin care se dezice de Suveranitatea Moldovei? Dacă așa stau lucrurile despre ce fel de Plan de Acțiuni poate fi vorba?
 7. Se știa că Filat este agentul Serviciilor Secrete Române, de ce ar fi trebuit să fie afișată această prietenie a celor doi spioni, Ungureanu și Filat? Dorința de a se asemăna cu Putin. Asta nu înseamnă altceva decît “Vladimir Vladimirovici și Noi sîntem spioni-agenți, 007. Ca DVS, și noi suntem băieți-băieți, dle Putin! Ne observă cineva?”
 8. Discuția tête-à-tête între Filat și Ungureanu, care a durat mai mult de o oră, a vizat:
  • raportul de activitate prezentat de către Filat patronilor – scoaterea sârmei ghimpate, deschiderea frontierei de stat pentru români, instaurarea dictaturii, instauratrea unui control riguros asupra instituțiilor de stat, juridice și mass-media, sărăcirea populației, pentru a o aduce pe tavă româniei ca și popor falit. Tot aici au fost prezentate și rapoartele de cheltuieli financiare pentru aceste acțiuni;
  • obținerea siguranței din partea română de a permite lui Filat activitatea de contrabandă cu țigări în continuare “în vederea acumulării de fonduri pentru o cauză comună;”
  • lichidarea datoriei de 300mii euro, sumă restantă de către firma lui Filat la Fiscul român;
  • lichidarea definitivă a dosarului penal intentat pe numele ct. Filat Vladimir pentru contrabandă cu țigări și conservarea acestuia de către Ungureanu;
  • rolul de avocat în instituțiile europene pentru acțiunile de uzurpare a puterii în stat de către Filat, Ghimpu și Lupu, dar și suportul în obținerea ajutorului financiar de la europeni pentru că îndeplinesc o cauză nobilă – neadmiterea comuniștilor la putere. Mai e și rugămintea de a le acorda azil politic în caz de alegeri anticipate și în caz că ei nu vor mai fi la putere;
  • s-a împărțit suma de 100 mln euro dată ajutor, chipurile, poporului moldovenesc, dar care nu va ajunge niciodată la noi, pe motiv că partajarea acestor bani s-a făcut “în proiecte pe care le vom hotărî tot noi, cum ar fi gazoductul Ungheni-Iași” și tot așa…
  • urgent să fie fixată data alegerilor prezidențiale, fie cu candidatura unei păpuși, chiar și Zinaida Greceanîi, cu Ghimpu v-a discuta Băsescu, și el, Ghimpu, o să voteze, că n-are încotro;
  • stoparea acțiunilor de protest din PMAN, inclusiv prin implicarea trupelor speciale, a provocatorilor instruiți de către România;

Iată și răspunsul la întrebarea lui Ionescu. Doar Filat și numai Filat are interes ca această confuzie să dăinuiască. Posibil că au mai fost cîteva problemuțe, dar cele mai importante sînt astea. Ne vom convinge curînd că asta s-a reușit în discuții, dealtfel despre ultima chestiune a vorbit și Iurie Roșca, liderul CACD.

„…La distanţa de trei ani de la acţiunile violente din 7 aprilie 2009 grupul de conspiratori susţinuţi dinafară, preluând puterea, nu au făcut lumină asupra evenimentelor care au provocat răsturnarea puterii de stat…

…În ziua de duminică, 5 martie, în timpul mitingului CACD, actuala guvernare a pregătit provocarea unor confruntări violente între protestatarii paşnici şi elementele huliganice din preajma Arcului de Triumf, aflate sub protecţia poliţiei. Provocatorilor instruiţi de agenţii puterii li s-au adus pietre şi vergele de metal, care urmau să fie folosite în momentul încheierii mitingului şi începerii marşului. Forţele de ordine erau pe punctul să intervină violent, să snopească în bătăi manifestanţii, să folosească gaze lacrimogene, bastoane şi tunuri cu apă. Evitarea dezastrului a devenit posibilă doar datorită faptului că în ultimul moment am fost informaţi de ofiţerii din interiorul structurilor de forţă despre acest plan criminal.”

S-a mai convenit ca să fie în contact permanent, și să se consulte cu orice problemă. Filat l-a asigurat pe Ungurenu că nu le va ieși din cuvînt, dar are și el o rugăminte ca Băsescu să-l mai tempereze pe Ghimpu…

Deci pacea în Moldova se amînă. Noi ne jucăm dea зарница.

În rest, totul va fi Pink Floyd.

Anunțuri