Iată că s-au scurs aproape doi ani jumate de la prima nealegere a Președintelui Țării. Toți vorbesc de alegerea președintelui, în timp ce de fapt se constată nealegerea unei persoane în această funcție. Adusă la dezmăț total, după terfelirea ei (a funcției) timp de un an de zile de către Mihai Ghimpu Cel Înțelept, funcția de Șef al Statului este călărită azi de Marian Cel Lung și Deștept (a se citi Lung și Prost). Nu mai cred că ar fi o personă normală la cap să mai vrea să dețină acest post. Atîta profanare și bătaie de joc, atîta teatru de prost gust și bufonerie, începînd cu autoînaintarea unor candidaturi venite (sau ghidate) din cosmos, dar care nu au putut trece de pragul psihiatrilor, pînă la Oazu Nantoi, care a hotărît să ne fericească cu autopromovarea propriei candidaturi. Kino! Care kino? Doar ca să-și facă PR. Ca la Eurovision, îl alegem prin SMS sau prin Skype, și el tot prin Skype conduce țara! Eurovision cu Pavel Turcu. (Să mai zici, ce mai face Pavlușa? Nu vrea să candideze? Locul mai e liber și decît „nepotul Vitaliei Pavlicenco”… Apropo de nepot, am dat un search pe google „nepotul Vitaliei Pavlicenco” și m-am îngrozit de rețeaua de presă a mafiei de la guvernare. Vi-l pun și vouă la dispoziție să vă convingeți că presa proguvernamentală de la Chișinău este absolut liberă și corectă, dar mai ales obiectivă… Același articol apare în toate sursele. Nici titlurile, nici virgulele nu se schimbă, se tirajează în sute de exemplare, pentru ca mai apoi să se argumenteze – A SCRIS PRESSSA!!! Care presă, cine, unde, cînd? Mai adugi vreo treizeci de bloguri, alde Tudor Darie și Vitalia Vavlicenco… și asta se întîmplă cu o știre neimportantă, prin care se vrea să se facă din Voronin un rasist, un needucat, etc., etc. În schimb, o altă știre importantă, dar care nu e pe placul lor ca asta: PL rămâne fără un consilier la Chişinău, a fost aproape ignorată de presa lingăilor de pe Bîc. Asta e așa, ca o paranteză…).

Revenim la berbecii noștri din AIE, cum spun polecii, adică la nealegerea președintelui. La ora asta o avem pe Veronica Bacalu. Candidat și gata. Dar Ghimpu nu o vrea. El nu poate. Nu vrea și nu poate vota o persoană necunoscută. Necunoscută de el dar cunoscută de Petr Kirilovici. Iată dacă era propusă de el, trecea, dar de la Lucinschi nu trece! Da și Lucinschi… n-o putut să-i șoptească la ureche lui Mișa despre Bacalu, iar el ieșea cu candidatura asta în public. L-au lăsat să-l propună pe Igor Munteanu, cînd colo este alta, mai bună. De ce Igor nu le place, că și el a lucrat cu Lucinschi? Reiese că Igor Munteanu, asistentul lui Lucinschi, nu le place, da’ Veronica Bacalu, propusă de Lucinschi, le place! Nu, băieți, așa nu merge. Iar comuniști? Iar Lucinschi? Destul că îl au pe Saharneanu și pe Hadarcă, vechi comuniști-nomenclaturiști, mai trebuie cu mâinele PL-ului să punem unul Președinte? NET, NET i NET! Și ce dacă e la FMI acum? Pentru FMI îi bună, da pentru Colonița nu, sau și? Da’ la Gosplan a lucrat? A lucrat. Da Lucinschi o știe? O știe. Nu și vseo!

Și-au bătut joc de această funcție, începînd cu 7 aprilie 2009.

Deocamdată e de rîs. De rîsul curcilor nu atît de Lupu, Ghimpu și Filat, cît de Dodon cu cele două fetițe. Ce Igoraș, ai crezut că na cijom ..i v rai? Ghimpu te-a raskusit. Ai venit să strici alianța, marele salvator în parlament și în CMC? Da’ iaca Teo Cîrnaț vă părăsește și mai sînt din ăștia care pleacă din AIE. Și în parlament și în CMC. Au făcut ochișori și au văzut cine sînteți voi cu adevărat. Ce se întîmplă cu tine după astfel de scenarii? A, Igoriok? Za Bort? Să vezi tu cum se strică alianța voastră după ce se alege președintele. Cum vor trece de la voi la comuniști și nu invers, cum vrei tu să fie.

Dar anume așa și le trebuie trădătorilor și lichelelor. Oricum alegerile anticipate sînt inevitabile.

În Japonia este o tradiție. Lepădăturile, fie hoți, leneși sau trădători, nu au loc în societate. Nu pot avea afaceri, nu se pot angaja la serviciu, etc. În final, leprele trebuie sa emigreze. În genere cu din ăștia ar trebui să fim și noi mai categorici. Ca japonezii – Afară din Societate.

P.S. Dna Bacalu nu poartă nici o vină și e o personalitate. Pentru că a făcut studiile la Moscova, pentru că vorbește cîteva limbi străine, pentru că e născută la 28 februarie 1961 și pentru că e de la nord. Doar pentru astea merită respect. Și mai mult o voi respecta dacă va refuza această funcție. Deocamdată.

Anunțuri