Cur-tea  lui  Tanase

Curtea Constituțională, în continuare „Curtea lui Tănase,” a demonstrat societății moldovenești că nu mai este ea CURTE și de fapt ели-ели, на ограду тянет. Ia colea, un ocolaș. Un loc unde oricine își poate potoli poftele. Un fel de bordel, după cum foarte exact l-a numit Tkaciuk. Cine plătește, acela arendează ocolul și face în el absolut ce vrea. Este clară influența lui Ghimpu în acea decizie, deoarece după ce au mîncat împreună, Tănase a numit suma și a primit exact cît a cerut… pentru a compromite CC, instituția cu cea mai mare credibilitate socială din RM.

Anularea voturilor expuse public ar fi fost legal, firesc și suficient pentru a-i pedepsi pe niște nătăfleți de deputați ce încurcă votul secret cu ridicatul mâinii. Dar să fie anulat primul tur al alegerilor prezidențiale este o porcărie adevărată, nemaivăzută nicăieri în lume. Am avut o senzație că cineva ne-ar fi turnat o găleată de zoi pe cap. Reiese că niște prostituate bine plătite (altfel nu pot fi numiți judecătorii CC) pot anula alegeri perfect legale și invers, pot valida cele mai evidente abateri de la normele democratice și pot pune în postul de Președinte pe unul ales cu 2-3 voturi!

Trebuie susținute apelurile PCRM de nesupunere și de protestare a acestei guvernări, de luat seceri, ciocane, coase și furci și de ieșit, foarte pașnic, la o plimbare prin fața Parlamentului și a Guvernului. Dar Curtea lui Tănase nu merită altceva decît s-o dăm la chiuvetă, apoi, în urma acestei intervenții brutale de uzurpare a puterei în stat, să tragem apa și să-i trimitem la stația de epurare a istoriei.

Vreau sa-i întreb pe Bogatu, Țăranu, Negru și ceilalți deștepți care le bat din palme liderilor AIE, care sar în sus și susțin orbește neghiobiile cu inițierea unui referendum național privind modificarea Constituției:

  1. Va fi legitim acel președinte care ar fi ales cu 51 de mandate? Va fi el președintele nostru al tuturor și garantul Constituției?

  2. Viitorul președinte va fi ales pentru 4 ani. Actualul parlament mai are 2,5 ani. Va lucra oare președintele viitor al țării cu viitorul parlament și va accepta oare viitorul parlament să lucreze cu un președinte ales de o altă componență a parlamentului?

  3. Știți voi oare că Înalta Curte de la Veneția (cu excepția unui judecător) nu acceptă schimbarea Constituțiilor prin Referendum?

  4. Să admitem că trece referendumul, așa cum vor mușchii de pe creierul colonițan al lui Ghimpu, și parlamentul îl alege pe Lupu președinte cu 51 de mandate. Unde-i garanția că PD nu va face a doua zi coaliție de guvernare cu PCRM, evident fără Ghimpu și, mai evident, fără Filat?

Da’ voi săriți în sus și strigați URAAAAAA cît mai tare, ca să vă audă Filat & Ghimpu, să se vadă cine a spart această alianță… Pentru PCRM e oricum o revenire la guvernare. Liberalii nu au nici o scăpare. Și vor lua peste bot, vor lua peste bot cu al doilea referendum.

Anunțuri