Vitele

Lumea normală și sănătoasă la cap se întreabă de ce un propagandist și KGB-ist sovietic ca Anatol Șăranu și altul, tot KGB-ist și пограничник, ca Petru Bogatu trebuie să apară în public, să delireze tot felul de aiureli și nebunii, iar noi să clempănim din urechi și să-i ascultăm. Bine, înțelegem că nu au posturile TV și media electronică cu ce își umple spațiul de sărbători și ne bagă tot felul de teme de felul ”Focșa beat la volan”. Despre nealegerea președintelui (că alegere nicidecum nu poate fi numită) nici nu mai trebuie să vorbim, chiar dacă avem (ne)alegeri pe data de 15 ianuarie 2012. Și băgăm niște KGB–iști, învățați din propaganda sovietică cu Laos, Cambodia și Vietnam, sau cu lupta împotriva imperialismului American și a regimului româno-burghezo-moșieresc, îi băgăm cu idei apocaliptice pentru Republica Moldova sau despre prăbușirea lui Putin.

Despre Petrică Bogatu trebuie să spunem că are omul o meteahnă – пограничник бухает. Și cum e și firesc atunci cînd vine белка (pentru șefii lui din București, belka vine de la ”Белая Горячка”), Petrică vede doar căderi de Belgii, de Moldove, de Rusii, de AIE, Euro, războaie între Rusia și România… Așa vede el la beție, ce să-i facem noi? Să vadă. Are omul simbrie, scrie ce vede și ce l-au învățat la școala superioară de partid de la Rostov, asta scrie.

Anatol Țăranu are și el metehne. Limitat în gîndire, lingău, laș, incult. Cu manipulări de tipul sondajelor cu Vlad Filat, Chirtoacă și Ghimpu pe primele locuri, în realitate fiind Vladimir Voronin, lucru demonstrat de ultimul sondaj al IMAS-ului. Aceste sondaje nu sînt unele standarde sau metodologice. Țăranu adună o gașcă de alde el, formată din 10-15 drujbani, și dă titluri de ”Cel Mai Mare și Mai Sfînt Vlad din Guvern” sau ”Cel mai Influent Moldovan din Primăria de la Durlești.” Și el nu minte cu nimic – asta-i opinia drujbanilor lui… și? Care-i treaba? Ce nu-i drept aici și unde-i manipularea?

Mai este unul, Negru, ce se dă cu părerea, tot bîlbîit ca Bogatu și întunecat la minte ca Țăranu. Despre el altă dată. Important, aici, pentru cetățenii noștri, este doar calitatea de hîrtie pe care au fost tipărite analizele ăstora. Dacă hîrtia-i moale, mai poate fi folosită la ceva, dar dacă nu… doar la maculatură.

Dar ce face AIE cu noi, ăștia nu văd! Nu văd că adresarea lui Godea la Curtea Constituțională pentru amînarea (ne)algerilor din 16 decembrie face parte dintr-un scenariu diabolic, pus la cale de liderii AIE. Este clar că alegerile vor fi declarate nule, iar scrutinul nevalabil și se va cere ca primul tur să fie cel din 15 ianuarie 2012 și nu cel din 16 decembrie 2011. Deci după nealegerea președintelui din 15 ianuarie, constituțional și firesc era să fie desființat actualul parlament și declararea alegerilor anticipate în luna martie 2012 cel mai tîrziu. Da’ așa… mai urmează și turul doi, care poate fi pus la vară, la toamnă, ”sau mai bine zis cînd vă va găsi mica mea scrisoare.” Cu alte cuvinte în „termini rizonabili” de vreo trei ani. Și tot așa patru ani la rind…

Da’ KGB-iștii ne pun tot felul de tocmagi pe urechi la toate posturile TV din țara asta. Noi punem un pariu: țara asta va trăi bine atunci cînd pe ecrane nu vor mai apărea Țărani, Negri și Bogați.

Reclame