Vlad Filat pe Scooter

Douăzeci de ani de independență. Ce am obținut noi Moldovenii? Să facem o comparație cu URSS-ul de după revoluția din 1917. Pînă în 1937, Rusia, prin electrificarea țării și industrializare devenise o țară de temut nu doar pentru Europa. Românii din 89 pină în 97 au aderat la UE. Ungaria, Bulgaria, Slovenia, nemaivorbind de China. Noi însă am revenit la situația din 91… În perioada de 27-31 august 2011, și imediat în primele 3 zile de septembrie s-au întîmplat cîteva lucruri demne de analiza. Să le vedem:

1. Deputaţii liberali Ana Guţu, Corina Fusu, Ion Hadîrcă, Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu, Gheorghe Brega, Valeriu Saharneanu, Boris Vieru (страна должна знать своих героев), au hotărît că Moldovenii nu mai au nevoie de știință și de cercetări, și în spiritul distrugerii a tot ce e bun-moldovenesc pe aceste meleaguri au decis să vină în parlamentul nostru, plătiți cu salarii grase de către noi și să ne lichideze Academia de Științe a Moldovei. Chipurile AȘM trebuie transformată într-un ONG din instituţie publică cu statut autonom în asociaţie obştească. Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege cu privire la Academia de Ştiinţe a R. Moldova, înaintat Parlamentului în calitate de iniţiativă legislativă la data de 29 iulie 2011.

Este clară intenția liberarilor. Ei nu sînt capabili de făuriri, ei sînt doar distrugători. Și nu-i vorba de AȘM, ci de statul RM, de poporul moldovenesc cu tot ce cuprinde noțiunea de statalitate.

Important că aproape nimeni nu se revoltă. Pe de o parte ar trebui să ne bucurăm de asemenea inițiative, deoarece soarta lingăilor și a trădătorilor este aceiași. Gheorghe Duca și toți cei care au susținut actuala guvernare merită, tot de la ei, cîte un picior în fund. Vă mai amintiți probabil de susținerea în masă a PLDM-ului de către un grup de Academicieni. Evident că acum îți vine să chiui de bucurie și să strigi „așa le trebuie”! Partidul lui Voronin nu va lua atitudine. Și bine va face.

Cîțiva Academicieni s-au revoltat, doar 2-3 și gata. Conducerea AȘM n-a inițiat un seminar, o conferință, o dezbatere publică a inițiativei liberale. Cel puțin eu nu am gasit pe site-ul academiei un comunicat sau o rezoluție a unui for academic. Înseamnă că le place și sînt de accord cu lichidarea AȘM. Молчание знак согласия!

Dacă AȘM a ajuns să se supună unor „deștepți” ca Ana Guţu, Corina Fusu, Ion Hadîrcă, Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu, Gheorghe Brega, Valeriu Saharneanu, Boris Vieru atunci acestă Academie trebuie lichidată!

2. Dosarele Wikileaks au făcut destule dezvăluiri senzaționale, cu referire la politicenii moldoveni. Dacă e adevărat atunci vai și amar de țara noastră la ce mizerie a ajuns. Asta înseamnă că lichelele autohtone s-au turnat reciproc la KGB-ul contemporan: Ambasada SUA. Donosuri peste donosuri. Deprinși să toarne la KGB, după lichidarea acestuia, Lupu, Filat, Chirtoacă, Ghimpu, Diacov, Urechean îi cărau donosuri lui Asif Chaudhry. Frumos! Și aștia vor să ne conducă! Ei vor să ne fie lideri naționali. Kapeț.

3. Parada militară dedicată aniversării a 20-a de la declarația de independență a RM a eșuat cu mare success, chiar dacă am plătit pentru ea nouă milioane de lei. Militrarii semănau a curcani, împopoțați în uniforme bizare, multicolore, nefiind caracteristice moldovenilor. Cineva i-a comparat cu parada gaylor. Și pe bună dreptate. Dacă se mai puneau cîteva panglici și cîteva pene de struț, precis că puteau fi ușor încurcați cu gomicii. Cel mai comic a fost însă trecerea tancurilor pe camioane și decorarea lui Marian Lupu de către Ministrul Apărării. Cică pentru că a semnat decretul cu permisiunea petrcerii Paradei Militare pe PMAN! Good! Dar și vama n-a rămas în urmă și l-a decorat pe Vlad Filat. Pentru ce? Pentru cea mai fructuoasă și mai spectaculoasă contrabandă europeană a secolului!

4. O știre de PR ieftin ne-a propus zilele trecute Premierul Moldovean.

Asta a apărut după ce Vladimir Putin a fost prezentat de Fox News drept biker pe un Harley. Putin călare pe cal, Putin cîntă la pian, Putin în avion, în submarine… da’ și al nostru, Filat pe cal, Filat sub cal, Filat călare pe măgar

5. Pe data de 31 august, de ziua Limbii Române, în grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” au avut loc manifestațiile culturale legate de eveniment. Moderatorul programului „Omagiu Limbii Române” a fost Val Butnaru, președintele Jurnal Trust Media. În timp ce Butnaru omagia limba română, transmisă în direct la M1, în paralel, postul pe care îl conduce (Jurnal TV) difuza filme artistice …în Limba Noastră cea Rusă! Nu degeaba Mircea Popescu, din California, pe data de 31 august 2011, îi dedică un pasaj întreg ilustrului KGB-ist, Val Butnaru.

„În această afluență masivă de noi stataliști, au inceput să se afirme și unii formatori de opinie cunoscuți ca pro-români, deci cu mare influență in rândul românilor-basarabeni. De exemplu, Val Butnaru care a lăsat impresia că este prounionist, sau poate chiar a fost cu adevarat, lansează o idee perversă a federalizarii României, prin așa zisa regionalizare.” Welcome to Moldova, don Butnaru!

6. Concerte festive au avut loc pe data de 26 august, la Palatul Național și pe 30 august, tot acolo. Cică au fost două spectacole aproape identice, ce semănau mai mult a funeralii, priveghi sau a unui колхозный спектакль 50 х годов, cum l-ar fi caracterizat Petru Lucinschi. Cică în total pe țară pentru zilele independenței s-ar fi cheltuit 20 milioane lei. A meritat?

7. Și ultima. Vlad Filat face dezvăluiri de milioane.

Chiar de sute de milioane de euro. Cică ar fi fost tentative de atac raider asupra unor banci din Moldova, cu scopuri de acaparare ilicită a unor sume importante de bani. Este vorba de cca 300 mln euro. Dacă e așa, de ce nu e arestat tipul sau tipii, gangsterii economiei naționale? Nu că arestat. Premierul nu i-a pomenit nici numele! Se teme de el ca de necuratul. Filat să pronunțe numele hoțului, a mafiotului? Doamne ferește! Noi trebuie să ne prefacem că îl știm. Pun pariu că peste două-trei săptămîni, premierul moldovean o să întrebe jurnaliștii: „Cum, voi nu știți cine a atacat băncile? Să vă spun eu…”. Și cu jumătate de gură va rosti numele malefic, exact ca în cazul păpușarului de la „Franzeluța”. După exemplul lui Filat nici noi nu îi vom rosti numele misteriosului haiduc, care ia de la bogați și împarte la familie. Doar vă sugerăm să citiți ce scriu alții.

PS. Nici un oaspete de rang înalt n-a binevoit să împartă bucuriile jubiliare ale statului R. Moldova cu Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu. Nici chiar Băsescu nu ne-a onorat cu prezența. Mda…

Reclame