carligul lui filat

Filat e un fariseu. A demonstrat-o încă o dată pe 12 iulie 2011, prin aşa-zisa lui „Adresare către popor.”

Nu a avut nimic credibil, cel puţin pentru o parte din cei care se ocupă de o analiză mai detaliată a acţiunilor actualului Prim Ministru. Premierul nostru trebuia să recunoască, în primul rînd, că opoziţia comunistă a avut şi are dreptate deja de doi ani de zile. De ce a trebuit să treacă doi ani ca Filat să facă ochişori? De ce şi cui i-a trebuit să sărăcească populaţia pentru a înţelege că alianţa de la guvernare este una monstruoasă? Cică nu există majorări la preţuri. La telecom şi la pîine poate că da, dar să nu uităm de celelalte majorări, să nu ne ungă ochii Filat cu lupta lui împotriva lui Plahotniuc. De ce nu spune de vinderea funcţiilor de ambasadori de către el? De taxele obligatorii, fixate miniştrilor şi şefilor de departamente, vamei şi fiscului, poliţiei şi justiţiei? Este o declaraţie a lui Alexandru Tănase, nu a mea.

Plîngi mireasă şi suspină… Dezustător, ridicol… Cică „resetarea alianţei…”

Ia-ţi mireasă ziua bună
De la Lupu, Ghimpu, Gumă,
De la Chirtoacă Dorin,
De la Godea cel hain,
De la Corina cea bună,
Care-i a pădurii mumă,
De la Saşa Cimbriciuc,
De la Simion Grişciuc,
De la Vladic Plahotniuc.
Tare-mi vine să mă duc…

Încotro? Unde ai să apuci dle Filat? Unde vrei să ajungi? Crezi c-ai speriat pe cineva din AIE? Mă uit eu că Ghimpu merge cam crăcănăţel, o fi făcut ceva în pantaloni. Da’ şi Plahotniuc, Lupu şi Diacov trrremură, de nu poţi trece pe str Maria Cebotari că umblă trotuarul sub picioare. Chiar crezi că te vor crede comuniştii? Aşa simplu? Filat a aruncat undiţa, a pus momeală în cîrlig şi aşteaptă. El a uitat că liderul opoziţiei e vînător, şi că are destulă răbdare…

Doar după ce vei ieşi din această coaliţie! Chiar şi atunci, ştiind ce kidos eşti trebuie să-şi asigure bine intenţiile.

Se văd cu ochiul liber intenţiile lui Filat, iar resetarea AIE înseamnă:

  • Reîmpărţirea funcţiilor în guvern conform proporţiei de 31 de mandate PLDM, 15 PD plus Godea, 12 PL, ceea ce înseamnă că 50 % din ministere şi departamente îi revin lui Filat;
  • Procuratuara lui Urechean de acum automat revine la Filat;
  • CCCEC tot la PLDM;
  • Preşedintele statului şi prim ministru (vouă primăria mun. Chişinău, nouă prim ministru – Bodiu, Preşedinte – Filat);
  • Ministerul Economiei şi încă vreo cîteva de la Lupu şi Ghimpu, dacă vreţi, dacă nu…

…Şi pofte mai sînt. Aşteptăm. Dar şi comuniştii aşteaptă… Poate că nu era atît de proastă ideea ceea a lui Narîşkin, a? Ce zici dle Diacov?

Reclame