smile

Liberalii au uzurpat puterea în stat și au blocat toate instituțiile ce ar trebui să asigure democrația în această țară cu un tupeism și cu o obrăznicie fără margini. Porcăria cea mare este că ei nu că s-ar rușina de felul lor de a guverna, ci permanent se mîndersc cu asta. Îl ascultam pe Chirtoacă într-o emisiune la Moldova 1, unde el se bătea cu pumnul în piept că ”el este curajos și că Chișinăul prin asta și cîștigă, deoarece are un Primar curajos.”

Un intelectual adevărat mai pune cîte ceva la îndoială, nu „are dreptate doar el.” Prostul însă, are ”curaj” tot timpul.

Lumea deja a văzut cum lucrează CEC-ul, Curtea Constituțională, Justiția Moldovenească, Poliția, Procuratura, SIS-ul, Curtea de Conturi, Teleradio Moldova, Guvernul, Parlamentul…

Au venit la putere și se țin de putere doar prin escrocherii. Ei nu pot cîștiga alegerile, decît prin falsuri și minciună. Cînd spunem fals, asta înseamnă saci cu voturi aduse din străinătate, liste de vot suplimentare, turism electoral (la localele 2011 studenții de la Iași au votat pentru PL la Sculeni, Ungheni, Călărași, Strășeni și Chișinău, pe liste cu înregistrare temporară F9), secții deschise pînă la 21:45, domiciliu temporar cîte 150 persoane într-o cameră la cămin, aducerea studenților din România acasă (și aduși vor fi și în turul doi), publicitate în zilele alegerilor, aducerea alegătorului de acasă, cumpărarea votului cu dovada foto pe mobil, cadouri electorale cu sare(-n ochi) și orez, transmisiuni în direct la TRM a manifestațiilor electorale, vizita americanilor, etc., etc.

Escrocherie se numește și manipularea maselor cu Chirtoacă primul pe listă, dar de fapt îl votează lumea pe Ghimpu. Tot manipulare se numește și participarea separată în campanie, iar la guvernare se creează Alianță. Omul cinstit îl votează pe nepot iar prezident devine gheaghea. Și mai grav cînd îl alegi pe Lupu, da’ îl obții pe Ghimpu, iar pe Diacov ți-l bagă supliment, cum era la magazine în perioada sovietică cînd cumpărai o plastinkă cu muzică ușoară, neapărat trebuia să cumperi și una cu muzica patriotică.

În dezbateri tv, în perioadele neelectoarale, participă patru la unu, asta în cel mai bun caz. De fapt echitabil ar fi ca participarea la dezbateri să fie făcute pe principiul guvernare-opoziție, deci unul la unul sau participare pe principii echitabile, cum ar fi român-român sau moldovean-moldovean. Dar așa ce se întîmplă? Lorena-Româncă, Dorin-Român, Vasea Botnaru-Român și doar unu, Dodon-Moldovean. Este acest principiu echitabil? Și discutăm despre integritatea și întărirea statalității? Cel mai des acel unu lipsește iar moderatorul/area nu-și face datoria de avocat a celui atacat în lipsă. Bine face actuala opoziție că nu merge la asemenea dezbateri. Pînă nu vor înțelege cei de la TRM, mă refer la membrii CO, plătiți gras din banii noștri (că ei trebuie să-și pună întrebări și să dea răspuns la întrebarea ”de ce comuniștii refuză participarea în dezbateri?”), pînă nu vor face dezbaterile și informațiile echitabile și obiective, opoziția nu are ce căuta în aceste pseudodezbateri la TRM, dar și la alte posturi Radio și TV. Actuala conducere a țării a transformat Instituția Publică a Audiovizualului, Compania TRM (repet, plătită din banii noștri, dle Marin), în instrument de propagandă pură, în stil sovietic. Niciodată TV Moldova 1 nu a fost atît de părtinitoare ca acum. Niciodată, în istoria acestei TV publice/de stat, nu a fost asigurată atît de vădit prezența Președintelui, Primului Ministru și a unui oarecare Mihai Ghimpu, ca în prezent. Niciodată de la această tribună nu au fost făcute atîtea acuzații opoziției (!), fără ca să fie respectat principiul ”sursei de alternativă sau dreptul la replică”, niciodată nu a fost utilizată presa din Moldova, în proporție de 90%, drept instrument de propagandă a guvernării.

Niciodată încă în RM nu s-a utilizat resursa administrativă atît de vădit și masiv. Niciodată n-a fost încălcată legislația și Constituția atît de brutal, prin nealegerea Președintelui statului și america cu europa să aplaude frenetic, că moldovenii sunt uzurpatori. Dacă aceste matrapazlâcuri se întîmplau pe timpul guvernării comuniste, americanii ne declarau război ca în țările arabe. Liberarilor, însă, li se permite să facă lovitură de stat, ei sunt bătuți pe umăr, lăudați și premiați cu ”premii pentru libertate”.

Escrocherie și manipulare, furt și hoție, obrăznicie și impertinență, spălarea creierilor cu integrare europeană -”moldova-poveste de succes”. HA HA HA! Mai degrabă poveste de adormit copiii. Toate astea se numesc ȘĂRLĂTĂNII, ȘMECHERII, ȘULERII.

Uitați-vă atent în ochii lui Chirtoacă de pe billboard-uri și întrebați vreun medic psihiatru. Să vedeți ce diagnoză curioasă îi pune?

Anunțuri