basica dezumflata

După scrutinul din 5 iunie 2011, în care reprezentanții PCRM au luat cele mai multe funcții în consiliile locale pe întreg teritoriul RM, mitul despre “Moldova – Poveste De Succes” s-a spart.

În special AIE a pierdut lamentabil Consiliul Municipal Chișinău, unde comuniștii dețin majoritatea de 26 de consilieri din numărul total de 51. Și Igor Dodon trebuia să fie deja Primar General, dar Iurie Ciocan și-a băgat nasul lui de PLDMist-profesionist. A fraudat, a mușamalizat, a distrus 25,000 de voturi. Se va demonstra, dar nu cred că lui Ciocan o să-i ticnească ce a făcut. În general, se vede că Ciocan nu poate conduce fără o Seceră(-n cap). Și cum spunea un comentator pe un site de socializare, „…poate e timpul să punem și noi mîna pe seceri, pe coase, pe topoare, pe niște răngi metalice, să venim la CEC și foarte, foarte amabil să-l întrebăm pe Ciocan de ce a fraudat alegerile. Să ne explice el unde-s voturile noastre. Cum se face că la parlamentarile din 28 noiembrie, 2010 pentru PCRM au votat 178,000 de oameni în Chișinău, iar peste 6 luni votează doar 166,000? Unde au dispărut 12,000 de voturi? Crede el că AIE a făcut atît de multe lucruri bune pentru Chișinău ca să plece de la opoziție 12,000 de voturi? Crede că oamenii în jumatea asta de an nu au avut motive ca să fie nemulțumiți de Dorin Chirtoacă și de AIE? Că două marșuri de protest, cu participarea a 70,000 oameni, nu demonstrează că dacă fiecare din ei a adus 2 persoane cu el la vot, trebuiau să fie în jur de 200,000 de voturi? Nu crede el că deja e rîndul nostru să aruncăm cu pietre în casa guvernului, în CEC şi în Primărie? Dar foaaaarte caaalm o să-l întrebăm. Doar că noi o să aruncăm doar cu ouă clocite în Filat, Lupu Chirtoacă. În Ghimpu n-o să aruncăm, că el e bolnav, da pe bolnaji nu ne supărăm…” Oricum, Ciocan-ul se va întoarce în capul lui Lupu, Filat și Ghimpu. Oricum Europa a pus cruce deja pe AIE, că Rusia și CSI a pus crucea după summit-ul din toamna lui 2009, cînd au refuzat să meargă la banketul dat de Ghimpu în beciurile de la Cricova.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, declară la sfîrşit de mai: „Cum am mai obişnuit eu să spun, s-a terminat luna de miere, acum am devenit un cuplu real şi a venit timpul să lucrăm împreună, să trăim împreună şi să venim cu aceleaşi mesaje şi cu aceleaşi fapte.” […]

„…În 2011 sunt necesare progrese suplimentare pentru a asigura realizarea măsurilor adoptate în conformitate cu Planul de acţiuni UE-Republica Moldova din cadrul Politicii Europene de Vecinătate şi, mai precis, pentru a consolida mecanismele de prevenire a violării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, a îmbunătăţi funcţionarea economiei de piaţă şi climatul de afaceri şi de investiţii, a promova reforma sistemului judiciar şi a asigura ordinea de drept, a asigura neutralitatea mass-media publice şi a promova un mediu pluralist al mass-media, a promova combaterea traficului de fiinţe umane şi a îmbunătăţi ajustarea cererii forţei de muncă la procesul de perfecţionare a calificărilor”, se spune în Raportul de ţară pentru Moldova cu privire la realizările înregistrate în anul 2010, prezentat de Comisia Europeană şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

Da’ asta în traducere pentru guvernarea de pe Bîc înseamnă că ”voi mai mult bani de la noi nu vedeți, pațani! Dacă AIE a ajuns să vadă salvarea naţională în Dorin Chirtoacă, atunci vai de capul vostru şi de banii noştri europeni. Pentru că sarcinile asumate de voi nu au fost îndeplinite (doar una din 41 de sarcini a fost iniţiată, că nu-i nici asta dusă la capăt, legea minorităţilor sexuale) şi e clar că nici moş Hasan cu bagheta magică nu le va îndeplini pînă la sfîrşitul anului current, iar premierul vostru a încercat să se răpănească la diplomatul nostru, uitînd că TV publică era obligată să ceară și opinia lui Dirk Schuebel, la acuzația premierului, făcută fără pardon la emisiunea ”echidistantă” a dnei Vițu”.

Lui Filat nu-i place limbajul lui Schuebel. Mare treabă! Ce mare shtuțer ai fi tu Vladimir Vasilievici, că Dirk trebuia să te întrebe pe tine dacă să se pronunțe astfel sau nu. Poate faci un donos la Bruxelles, să-l pui la punct, aaa? Băietu’ ista al lui Vasile Filat tare o început să samene cu Dorinel, nepotu’ lui Mişa Ghimpu. Important că nici Filat nici Chirtoacă aşa şi nu au înţeles că beşica s-o spart şi ei mai nu au cu ce se juca de-a ţurca. Ghimpu cu Lupu nici nu au fost cababili să înţeleagă. Ghimpu îşi pune întrebări, cum că de ce Botanica nu l-a votat pe Chirtoacă? Pentru că Botanica miroase zilnic rezultatul muncii lui Dorin! Toată lumea îi spune lui Ghimpu că pute de la staţia de epurare, da’ el una ţine – Comuniştii şi Siberia. Ei da’ Ghimpu-i Ghimpu, ce să iei de la un Ghimpu… Dar Filat, tătuca naţiunii, “sorbonistul” Chirtoacă, credeam că ei înţeleg şi nu vor mai cheltui banii bugetari pentru turul doi. Că oricum pierde în faţa lui Dodon. E ştiut. Dacă nu ne credeţi pe noi, întrebaţi-l pe Boţan, el o să vă confirme. Am auzit că Boţan a mizat deja pe Dodon, într-un pariu. “Şi eu pun pariu pe un butoi cu vin şi pe un purcel că va cîştiga Dorin,” a strigat Mişa Ghimpu. Cine dă mai mult? Nimeni, pentru că Ghimpu a pierdut un butoi şi un porc de-o sută de kile la Ulmu şi nu l-o dat nici azi. Dacă punea purcelu, avea măcar beşica porcului, dată prin cenuşă şi umflată, avea cu se lua pe toloacă la Coloniţa. Dorin în poartă, el cu 11 m, dar aşa… beşica europeană li s-a spart şi tare mai pute în AIE. Mai ceva ca de la staţia de epurare.

PS. Două legi europene spre adoptare urgentă:

1. It is illegal for a cab in the City of London to carry rabid dogs or corpses.

2. It is illegal to die in the Houses of Parliament.

Reclame