Haita
Odată aleși în majoritate consilierii de pe lista PCRM în Consiliul Municipal Chișinău, de ce ar trebui să vină un primar din alt partid? Fie el măcar și din partidul lui Obama sau Putin, dar dacă nu se va înțelege cu consiliul municipal, degeaba. Nici un fel de reforme nu va putea face. Chirtoacă doar a declarat ”schimbarea,” că altceva n-a făcut absolut nimic. Dacă cineva și dorește o schimbare în gestionarea Chișinăului, acesta este doar Igor Dodon. Doar el, cu echipa sa, va putea reorganiza ”Termocom”-ul, ”Apă-Canal”, ”Liftservice”, Transportul Public Municipal și deservirea drumurilor, comerțul, construcțiile, medicina, învățămîntul, cultura…

Nu mai vrem să fim aruncați în aer ca președintele Federației de Tenis, Igor Țurcanu. Nu vrem să fim urmăriți, persecutați, amenințați de cei de la guvernare pentru opțiunile noastre politice.

Nu vrem să avem hoți în lege, ca în anii ’90, să ne fie uciși copii de maniaci, să ni se violeze și să ne îngroape copilele de vii.

Nu vrem să fim români de pretutindeni. Vrem să fim Moldoveni de la noi din Republica Moldova.

Nu vrem pietroaie prin tot Chișinăul. Nu vrem decrete prezidențiale, ilegale, anulate de Curtea Constituțională, ce ne pun în conflict cu Rusia. Nu vrem președinți ca Mihai Ghimpu, care îl pupă-n cur pe Președintele României, Traian Băsescu.

Nu vrem nici președinți ca Marian Lupu, ce se teme de venirea lui Igor Dodon la Primăria Capitalei. „Să nu admitem venirea lui Dodon, că altfel vom avea alegeri parlamentare anticipate„. HA HA HA! Da’ cine i-a spus lui Lupu că lumea nu vrea alegeri anticipate? Cine l-a ales pe Lupu Președinte? Poate cele 3% acumulate de PD în competiția Chișinăuiană? Sau cele 2% ale dnei Buliga? Nu mai vrem! Dle Lupu, „E Timpul” s-o ușchești din gară!

Nu vrem să nu avem gospodar în Capitală. Să ne fie Chișinăul fără stăpîn, așa cum a fost ultimii patru ani. Să nu aibă cine face curățenie pe străzi, să ne fie rușine de copilul cu maînile pînă la genunchi, ce se cațără pe troleibuse, se urcă la volanul camionului fără să aibă permis, să umble cu brăduțul, șă scoată barele de pe străzi, și să le înlocuiască cu funii, să transforme biroul Primarului în bordel, să calce oamenii cu mașina, să transfere 2,5 mln euro comision în București, să pună asfalt de zeci de milioane, pentru o lună, să fie adeptul minorităților sexuale, religiilor islamice, să ne ridice prețurile la energia termică, la transport și apă, etc., etc. Nemaivorbind de vînzarea pămîntului nostru cu străchinuța…

Nu vrem să avem televiziuni ca Publika TV. Nu vrem să ni se spună zilnic că noi avem, în sfîrșit, Televiziune! Nu vrem! Deaceea Publika are 1,000 de oameni audiență. Natalia Morari, de la Fabrica a fost adusă de Kiril Lucinski, înapoi, după ce ultimul a cumpărat acest post TV. Și asta-i normal. Cei doi camarazi de arme din 7 aprilie 2009 nu puteau fi separați. Prea multe cunosc unul despre altul. Despre cine le-a dat indicații, cine i-a finanțat, cine e șefu, cine e executorul, păpușarul, sau păpușa.

Dar cu TV e mai simplu. Nu vrei să privești, butonezi telecomanda și scapi de Natașa Morari. Da cum faci cu Chirtoacă, Ghimpu, Filat și Lupu? Unde să butonezi ca să scapi de ei? Deaceea trebuie de gîndit cu căpșorul înainte de a pune votul tău în urne. Că e pe patru ani! Și butonul nu mai ajută. Va trebui să-i răbdăm pe Dorinel și pe Gheaghea? Va trebui.

Cum va reacționa occidentul la Victoria comuniștilor, la Victoria lui Dodon? Foarte și foarte calm. Oricît s-ar strădui forțele politice de la guvernare cu toată presa obidientă AIE (apropo de presă, majoritatea presei din Moldova – 90% – luptă cu opoziția!!!) să-i demonizeze pe comuniști. Iată ce scrie Deutsche Welle imediat după alegeri:

„…Prezentarea Republicii Moldova ca model de succes al parteneriatului estic a fost, pare-se, pripită. Dirk Schübel, şeful delegaţiei europene la Chişinău, avertiza la sfârşitul lunii trecute că luna de miere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova s-a terminat.

Declaraţia, făcută în plină campanie electorală pentru primăria Chişinăului, vorbea despre indecizia autorităţilor moldovene, cele pro-europene, în continuarea reformelor: ”Dacă implementarea reformelor va eşua, noi nu vom da bani”.

Deşi opinia oficială de pe holurile Parlamentului European vede Alianţa pentru Integrare Europeană ca singura garanţie pentru europenizarea republicii, Comisia Europeană îşi face şi calcule pragmatice. Un partid comunist condus de reformistul Igor Dodon, favorit la Moscova şi digerabil la Bruxelles, ar putea deveni o social-democraţie mai uşor de invitat la recepţiile europene…”

Așa că votați, oameni buni, votați. N-ascultați Mincinoșii și lașii. Ei pot vorbi goar în haită. Și acum vor apărea în haită. În orice caz, Dodon se va înțelege cu oricine va fi Prim-ministru și va discuta cu toți. Inclusiv cu haita.

Anunțuri