contrabanda cu tigari

Contrabanda cu țigări în România a ajuns la proporții de peste 50% din importul total și aduce prejudicii bugetului român, dar și beneficii contrabandiștilor de cca un miliard de euro anual.

Este mult sau puțin? Depinde. Dacă e doar pentru un an de activitate e puțin, dar dacă e pentru 8 ani de președinție ai lui Băsescu, atunci e bine. Băsescu nu aduce țigarete în România de unul singur. Dacă e să investigăm un pic mai profund lucrurile, se pare că Partenerul lui Permanent a fost și rămîne a fi Vladimir Filat, Premierul Moldovean. Pe ce se bazează investigația noastră? Pe cîteva lucruri importante:

  1. De ce s-a oprit ancheta penală în cazul contrabandei, în proporții destul de mari, cu țigări a dlui Vladimir Filat? Cine putea suspenda sau opri această anchetă? La nivelul corpuției din justiția română doar Președintele României putea să se implice într-un asemenea dosar. De ce? Vom explica mai la vale.

  2. Aceste sume de un miliard de euro sunt prejudicii în cazul cînd se depistează, ipotetic vorbind, doar unul pe lună, din tirurile importatoare de țigări. Dacă sunt 10 tiruri pe lună înseamnă asta că ar fi cam la zece miliarde de euro pe an. Asemenea sume pot fi operate doar cu ajutorul conducerii de vîrf a României, oamenii simpli ca Ion Țîrîiac, spre exemplu, nu au cum învîrti așa sume.

  3. Țigările aduse din Ucraina și Transnistria traversează Republica Moldova. Este imposibil, nu au cum intra și ieși din vama moldovenească fără știrea șefului de vamă din RM. În cazul nostru a se citi Vlad Filat… Apropo , care o fi soarta camionului cu țigări depistat la Albița, după ce a fost scanat de moldoveni și procesate actele vamale ca fiind totul în regulă? Sau în alt caz, chiar se crede în varianta de serviciu cu patronul decedat? Sau ni se vor spune povești cu zmei de tipul cu șantajul?

  4. În fine, de cazuri din astea e plin internetul. Cu toate astea, piața românească, iar prin ea și piața UE, este plină de țigări de contrantabandă. Și conduducerea statului Român, și Comisarii UE cunosc traseul Moldovenesc de țigarete. UE însă acceptă în Republica Moldovenească un Prim ministru contrabandist, precum și România înghite (pe bani, desigur), personalitatea lui Vlad Filat. Putem conchide de aici că patronii lui Filat l-au ales anume pe el ”tabakodiler:” i s-au dat bani pentru lovitura de stat din 7 aprilie 2009, i s-a casat dosarul penal în spațiul UE (sau i s-a suspendat temporar pentru a putea fi ulterior șantajat).

  5. Filat a acceptat retragerea din scrutinul local pe Chișinău, a lui Victor Bodiu, ultimul de fapt fiind jertfit pe altarul țigaretelor. Anume aici Filat este cel mai slab. Ghimpu a apelat doar la Băsescu, cu rugămintea de a-l influența pe Filat să retragă în favoarea lui Chirtoacă candidatura lui Bodiu. Filat n-a avut de ales. A fost nevoit să accepte. Ori miliardul, ori Chișinăul. Rezultatul este bine cunoscut. Păcat doar de Bodiu.

  6. Băsescu are nevoie de amîndoi. De Filat pentru afaceri, și de Chirtoacă pentru îndeplinirea sarcinilor primordiale a politicii externe a României. Băsescu a declarat de mai multe ori că ”După integrarea europenă, primordial pentru România este întoarcerea teritoriilor pierdute după cel de-al II-lea Război Mondial.” Ministrul Român de externe Teodor Baconschi: „Dedic acest premiu României de la Nistru până la Tisa”.

  7. Unde are România teritoriu la Nistru? Dacă avea n-ar fi nevoie de Filat… Nici Emil Boc n-a fost zgîrcit în declarații similare. La New York, spre exemplu…

  8. Scoaterea sîrmei ghimpate de pe Prut nu a fost niciodată o condiție a UE, ci o necesitate a lui Băsescu-Filat. Această acțiune a facilitat trecerea țigărilor cu barca gonflabilă prin orice punct de ”graniță” inexistentă. Cu riscul de a nu fi admisă România în spațiul Schengen, a fost slăbită granița de Est a României. Tot în acest scop a fost invetat și așa numitul ”mic trafic”. Este cert că în afară de trafic cu țigări acest ”mic trafic” nu le dă nimic nici moldovenilor nici românilor. Și despre acest lucru se cunoaște foarte bine la Bruxelles.

  9. Băsescu și Filat au deschis în Moldova 5 secții consulare. Pentru ce? Se presupune că în aceste oficii există persoane ce duc evidența traficului de țigări, transmit informația cuvenită, cînd, unde, ce, cît…

În campania electorală din primăvara lui 2011 s-au văzut clar aceste lucruri. Oamenii nu sunt proști așa cum îi crede Filat cu Băsescu. Nu li se va ierta nici oala cu pămînt transmis ilegal (chiar dacă și simbolic) lui Băsescu. Nici Antonescu, nici decretele ilegale ale lui Ghimpu, nici hoțiile lui Filat, nici schemele mafiote ale lui Plahotniuc și Lupu. Oamenii știu că Băsescu-i propagandă, iar Filat e cotrabandă.

Deja au fost taxați după merite. Moldova a făcut alegerea. Moldova nu mai poate și nu mai vrea să-i rabde pe mafioți. Cum se curăță nuca de coji, așa ne vom descotorosi noi de mafia AIE.

La toamnă.

Reclame