Dorin Chirtoacă nu poate face nimic. Nu știe nici o meserie. Cu ce se va ocupa ex-primarul-general al Chișinăului după ce va pierde alegerile locale? Va fi șomer. Are o funcție în prezent, cea de Prim-vice Președinte PL. Cu toate astea Dorin Chirtoacă nu va fi angajat nicăieri, pentru că nu poate face nimic. S-ar părea că odată fiind susținut de către PLDM, Vlad Filat ar trebui să-i propună o funcție, fie de Vice-Prim ministru, fie de ministru… Dar unde? La care Minister? În ce ramură? Iată de aici trebuie să pornească și alegătorii. Să se întrebe mai întîi, cine și ce poate face? Chirtoacă poate minți foarte bine. Toate aiurelile, aberațiile ce ies din gura lui sunt credibile pentru o parte din Moldoveni. Într-o țară incultă, în țara orbilor – vorba ceia – chioru-i împărat. Chirtoacă, avînd un vocabular mai avansat, prostește norodul, de îți vine să te crucești cum moldoveanul acceptă tot felul de șarlatani să îi decidă soarta.

Dorin este un escroc nemaiîntîlnit. Ca și Mihai Ghimpu, dealtfel. Ca și tot PL-ul lor. Un fel de ”рога и копыта” cu Ostap Bender în frunte. Să ne amintim de alegerile parlamentare și de cel care era în capul listei. Dacă nu era Chirtoacă cap de listă, n-ajungea Mihai Ghimpu Prezident!

Ca și Mihai Ghimpu, Chirtoacă este un incult atît în materie de cultură generală, cît și politică. Nu mai vorbesc de cunoștințe de alt gen, cum ar fi economie, management sau jursdicție. Sorbona e un fel de paravan cu care se bate în piept Chirtoacă, deoarece la Sorbona, pe 10 zile la un seminar de schimb de experiență ”межколхозный” au mai fost și alții. Și vorba lui Alecsandri ”au plecat bou și au venit vacă” de acolo.

Pentru mai mult de jumătate din populația urbei este clar cine e Chirtoacă. Dar au moldovenii noștri un fel de pînză pe ochi. Mai au și dorința de a trăi mai bine. Dar cu cît mai mult sunt bătuți, asupriți și prostiți, cu atît li se pare că cineva îi iubește mai mult. Cine l-a încurcat pe Dorin în primii doi ani să vină la Voronin și să rezolve problemele Chișinăului? Pensionarii? De ce a găsit drumul la București cu străchinuța de țarnă, iar drumurile la guvernul, parlamentul, președinția Moldovei îi erau mînjite? De ce pe Dorin nu-l interesează problemele noastre, a chișinăuenilor, de ce îl interesează crimele dictatorului Stalin? Și noi suntem indignați de crimele odioase ale dictaturii sovietice, precum ne indignăm și de crimele legionarului Antonescu, dar nu putem trăi doar cu asta. Dealtfel, o întrebare lui Chirtoacă ar fi cînd se va debarasa el de legionarii lui și cînd actuala guvernare va condamna crimele holocaustului și ale lui Antonescu, comise pe teritoriul Republicii Moldova? E vorba de 300 mii de evrei și peste 20 mii de romi. Crimele comuniste au fost deja condamnate de către Hrușciov în ’56, de către Gorbaciov în ’89, și de Parlamentul RM în ’90. Cît se poate să vorbim despre istorie? Hai să mai discutăm și despre viitor. Chiar ne interesează cu ce se va ocupa dl Chirtoacă în viitor? Fără serviciu, fără familie, fără casă… BOMJ! Mai bine s-ar duce la vre-un GPTU, ar învăța ceva, ar prinde vreo meserie de zidar sau mecanic, ceva! Uite acum se deschid mai multe ferme, ar putea să-și cîștige o bucată de pîine la vreo fermă, un scotnic, ceva… că paznic dintr-însul nikakoi. E prea bicisnic. N-a făcut nimic în patru ani la primărie, a lăsat mafia să înflorească, a umblat inițial cu străchinuța, apoi cu ёлка, a călcat de vreo trei ori oamenii cu mașina de serviciu, a organizat bordel de grup în birourile primăriei, și la final a înnebunit cu totul. Paranoia l-a adus să creadă că stația de epurare nu mai pute și că poate fi transformată în Conference Center cu 5 stele, să poată invita pe oricine la discuții acolo.

Important e că presa merge la putoarea și mizeria ceea. Nu ne va mira dacă într-o bună zi Ambasadorii acreditați în Moldova se vor întruni la vreun SUMMIT interstatal, însoțindu-și fiecare din ei șefii lor de state europenești. Chiar pînă acolo se ajunge cu integrarea europeană? Acesta-i nivelul european? Ceva nu se leagă în capul nostru de țărani. Ghimpu Purification-Station Convention Center!!! Dacă se dorește numirea lui Dorin Chirtoacă mai mare pe bălegar, pe fabricarea tizikului, așa și spuneți. Sau mai bine numiți-l, botezați-l în apa pură de la stația lui de epurare, să-l văd că bea toată viața doar apă din fîntînile din preajma Bubuiecilor, de acolo unde îngroapă el mizeria, și lăsați-ne pe noi în pace. Oameni buni, Chișinăul pute! De la stație ori de la primărie, da’ izul de rahat este! Întrebați de oamenii de la Botanica și ei vă vor povesti. În era internetului, deschideți orice țară, orice oraș de pe glob și vă veți convinge că escrocul minte, că nicăieri acest principiu nu e admis, doar la Colonița. Și el se bate cu pumnul în piept că a rezolvat problema. Iar unii locuitori îl cred. Cu batista la nas, se jură că nu pute! Noi nu-l credem și nu-l vom vota. Impotența lui se vede de la o poștă.

P.S. La Colonița, unii țărani mai invetivi, după ce agață de cui cartea Dinei Ghimpu, pe frontispiciul clozetului pun inscripția: Clozet Convention Center ”Dorin Chirtoacă”.

Anunțuri