Actualii guvernanţi ai AIE nici nu mai ştiu cum să mai fure cît mai neruşinat, sfidător şi prin abuz bugetul de stat al acestei ţări.

Sînt mult prea mulţi lacomi şi hămesiţi prin aceste trei partide după posturi şi salarii bugetare grase. În timp ce salariile bugetarilor scad sau sînt reduse posturile profesorilor, medicilor, magistraţilor, poliţiştilor etc., spre a-şi satisface clientela politică revopsită peste noapte în verde şi albastru, actualii guvernanţi stabilesc legături diplomatice cu state insulare aflate la dracul în praznic şi de care nimeni nu a mai auzit. Legături diplomatice din care nimeni nu are nimic de cîştigat, iar aici e vorba de statele semnatare ale acordurilor de stabilire a unor relaţii diplomatice! Singurii beneficiari ai acestor bişniţe diplomatice vor fi „diplomaţii” moldoveni ai lui Iurie Leancă şi Filat care vor avea posibilitatea să-şi plimbe pe acolo nevestele, amantele şi portalurile de ştiri. Noi v-am mai scris despre alte astfel de relaţii diplomatice absurde despre care nimeni nu mai ştie nimic, nimeni nu cunoaşte ce beneficii trage R. Moldova din acestea, iar posturile şi salariile „diplomaţilor” care ne reprezintă prin aceste insule de la capătul lumii rămîn „secret de serviciu”.

Ca o paranteză, poate că n-ar fi rău ca alegătorii să-l întrebe pe Victor Bodiu, candidat la postul de primar al Chişinăului, ce beneficii a adus el R. Moldova după o vizită costisitoare, în fruntea unei delegaţii numeroase, tocmai în Singapore şi pe banii noştri. Vă amintiţi că am scris la vremea respectivă despre această aventură pe bani publici, excursie de plăcere făcută, chipurile, şi în scopul „schimbului de experienţe privind administraţia publică locală”? Tot în această excursie de plăcere s-a deplasat şi nou-numitul ministru al Justiţiei Oleg Efrim, precum şi „prospătura” Loreta Gandrabura ot Baraboi.

Nici moldovenii n-au auzit de aceste ţări cu care se stabilesc legături diplomatice, dar nici diplomaţii acelor state nu auziseră de R. Moldova pînă să le bată la uşă diplomaţii lui Jora Filat. În unele cazuri nu-i vorba de uşă, ci de nişte trestii sau frunze pe post de acoperitoare a intrării în colibe.

Ultima trăsnaie a Ministerului moldovean de Externe, condus de Iurie Leancă al lui Filat, Stati etc., am citit-o pe Moldpress şi sună astfel: „R. Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Sfîntul Vincent şi Grenadinele. Un protocol în acest sens a fost semnat, recent, la New York, de către reprezentanţii permanenţi ai celor două state pe lîngă Naţiunile Unite – ambasadorii Alexandru Cujba şi Camillo Gonsalves.” Mai departe, abţineţi-vă să nu rîdeţi, comunicatul de presă mai glăsuieşte: „Avînd obiectivul de a promova înţelegerea reciprocă şi cooperarea între cele două ţări, părţile au reiterat în documentul semnat aderenţa lor la principiile Cartei Naţiunilor Unite şi ale dreptului internaţional. În particular, acestea se referă la pacea şi securitatea internaţională, egalitatea între state, respectul pentru suveranitatea, independenţa, integritatea teritorială, non-interferenţa în treburile interne ale statelor şi respectul faţă de tratatele internaţionale.” Pauză de rîs!

Deja marile puteri, ai căror cetăţeni nici n-au auzit de R. Moldova, au intrat în stare de alertă pentru că nu ştiu ce mai poate complota R. Moldova cu noul ei aliat Sfîntul Vincent şi Grenadinele! Dar credeţi că există 5 moldoveni care au auzit despre acest stat şi care tremurau de nerăbdare să vadă că odată şi odată vom stabili relaţii diplomatice bilaterale?

Cine-i noul aliat strategic al Guvernului Filat?

Potrivit Wikipedia, statul Sfîntul Vicenţiu şi Grenadinele este împărţit în şase parohii. Sfîntul Vicenţiu şi Grenadinele este o ţară insulară în lanţul Antilelor Mici, în special în partea de sud a Insulelor Windward, care se află la capătul sudic al frontierei de est a Mării Caraibelor unde aceasta întîlneşte Oceanul Atlantic. Ăştia din AIE au ce au cu statele insulare. Sigur că Filat o să-şi înregistreze şi acolo nişte firme fantomă! (Filat, nu ne-ar mira, cred că are şi casă acolo, pentru că aici e slut, partidul se duce pe apa sîmbetei şi AIE-2 a crăpat în şapte)! Este un teritoriu de 389 km2 alcătuit din insula principală Sfîntul Vicenţiu şi două treimi din Insula Grenadine, care sînt un lanţ de insule mai mici ce se întinde de la Sud de Insula Sfîntul Vicenţiu către Grenada. Sfîntul Vicenţiu şi Grenadine are o populaţie de 120.000 de locuitori. Cît două marşuri sociale organizate de PCRM. Vă daţi seama că, dacă s-ar organiza măcar un schimb de vizite reciproce, aşa cît de mică e R. Moldova, am putea primii în ospeţie întreaga populaţie a acestei ţări, că, fiind stat parohial, le-am găsi locuri de cazare din belşug prin mănăstirile şi casele noastre parohiale! Sfîntul Vicenţiu şi Grenadinele are o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională în cadrul Commonwealthul Naţiunilor, cu Regina Elisabeta a II-a ca şef al statului, care poartă titlul de Regina Sfîntului Vicenţiu şi Grenadinele. Cred că-i suficient! Dar vă daţi seama după cîte insule-stat mai bîjbîie pe harta globului clienţii politici ai lui Filat? Şi cînd te gîndeşti că fomiştii ăştia de funcţii habar nu aveau pînă acum de geografia globului…! Chiar ieri sursele noastre ne-au informat că acolo va fi trimis ambasador Ion Butmalai de la PLDM, adică un fel de paznic la casa de vacanţă a lui Filat din Sfîntul Vincent şi Grenadinele!

Mihai CONŢIU
Articol preluat din Moldova Suverană.

Reclame