Le spun, le spun, și degeaba. Îi îvăț, îi învăț, și ca nuca de perete. Și deamu-s cît mine de mari! Alții (Lupu spre ex.) m-au și întrecut… Le scriu permanent că-i hamba cu ei. Și? Au învățat ceva? Nimic. Știam eu că ei nu-s în stare… Nu reușim noi să-i învățăm că nu-i bine să apară în perechi pe panourile publicitare, că na, Filat îl retrage pe Bodiugardu său din cursa electorală. N-o să ne mirăm dacă și Lupu o va retrage pe Buliguța lui. V-ați speriat, așa-i? Bjim-bjim? Da’ voi ce-ați crezut că o campanie electorală îi huhrî-muhrî? Mai ales una atît de responsabilă ca ocuparea funcției de Primar General al Capitalei? Să ajungeți voi, care vă considerați ditamai (nu Butmalai) pro europeni, alții chiar EUROPENI, cu gusturi elevate, cu maniere și limbi străine, cu studii europene, să coborîți la nivelului tizikului și să-l promovați pe Chirtoacă? Să o mai vedem și pe asta cum Filat cu toți ai lui ce au mai rămas, cu Bodiu, Ioniță, Leancă, Polihovici, Șleahtițchi, Lucinschi, Hotineanu, Fruntașu, Gramă, Roșca și cu toți deputații din Parlament îi fac campanie electorală lui Dorin. O! Îmi place. Pe urmă ce să înțeleagă alegătorul? Că și consilierii sînt kaka, dacă chemarea lui Filat e să fie votat Chirtoacă, de ce să voteze pentru consilierii lui? Îl votează pe nepotul lui ghea Mișa cu tot cu consilieri, altfel ce rost are să votezi primarul unui partid, iar consilieri să-i dai din alt partid? Nu, tovarașe Filea, așa nu merge. Primarul să fie votat cu consilieri cu tot! Și așa și va fi.

Acum să vedem de ce a procedat Filat așa. O să găsiți mai multe motivații și toate au dreptul la existență. Credem noi că Filat a fost obligat la Bruxelles să facă acest gest, această cedare. Mai întîi, și-a luat chelfăneala, una grea de tot, după care a venit la Chișinău și a făcut această mutare. Sub presiunea Patronului occidental, Filat și-a jertfit colegul, care așa cum este dar ar putea și el să aibă puțină demnitate și nu era cel mai rău tip din anturajul lui Filat. I-a pus capac pe cariera de politician a lui Victor Bodiu. Mai departe de șef al Cancelariei de Stat, Bodiu nu se ridică. Să țineți minte acest lucru. Godea, se pare, e mai informat ca Filat. El știa cum va reveni Filat din deplasare și că ar fi rămas cu buza-nflată. Posibil că Godea a avut vreo indicație de la același Patron occidental – să părăsească PLDM-ul. Dar această ipoteză se va confirma dacă va fi rugat și Chirtoacă să cedeze în favoarea lui Godea. Atunci ar putea să devină interesant. Dar ar putea fi și o altă înțelegere între Godea și Filat de tipul înțelegerii celor două persoane, cînd una, tot candidat la postul de primar, a fost „răpită”. Vă mai amintiți? Nu exlud nici această variantă de înțelegere dintre naș și fin. Se va vedea după al doilea tur dacă Dodon nu cîștigă din primul. Dar după sacrificarea lui Bodiu, Dodon are mai multe șanse să devină Primar din primul tur. Dodon și așa putea miza pe minim 45-50%. Dar după ce a căzut Bodiu, după ce se vede că actualul primar nu face nimic bun pentru Chișinău, cu reputația lui Chirtoacă de iresponsabil, de corupt, și de șmecher, candidatul PCRM va obține 55% fără dificultăți. Calculați și dvs. Chirtoacă adună vreo 18-23%, Buliga vreo 10%, ceilalți toți laolaltă vreo 8%, în total 41%. Lui Dodon îi rămîn 59%. Destul. Așa că bine a făcut Filat. Altfel nici nu putea fi.

Interesant e altceva. Vedeți că toată această AIE nu are un candidat mai bun la postul de Primar General decît Dorin Chirtoacă? Și eu nu cunosc pe cineva care să-l voteze, în afară de cei care și-au dat consimțămîntul de a transmite pămîntul nostru, în străchinuță, lui Băsescu. Dar puțini știu că Dorin, după ce i-a înmînat țărna, l-a rugat pe Băsescu să-i întoarcă străchinuța, că nu era a lui, o luase de la keokea Dina și trebuia să i-o aducă înapoi. Și Băsescu a vărsat pămîntul nostru la o rădacină de cactus, specificînd că toți Ghimpii cresc bine în sol adus din alte țări. Totuși vom reproduce pronosticurile din iarnă, nu pentru că noi sîntem baba Vanda, ci pentru că nu se poate ascunde evidentul. Pe 6 ianuarie 2011 scriam că:
• Toți banii aduși de Filat din UE vor pleca pe gazele rusești.
• Populația va sărăci groaznic, după achitarea facturilor la serviciile comunale.
• Țăranilor li se vor termina murăturile și vinul de prin beciuri, grîul și porumbul din poduri.
• Drumurile și infrastructura regională vor degrada după iarnă.
• Ura nebună între liderii AIE va da fisuri în alianță.
• Participarea la alegerile locale a componentelor AIE, separat, vor cauza mari tensiuni între lideri.
• Problema transnistreană și creșterea crimelor economice, inclusiv cele de contrabandă, vor cauza dificultăți la capitolul venituri bugetare, creîndu-se astfel mari dificultăți la achitările bugetare.
• Algoritmul guvernamental va crea dificultăți mari în gestionarea țării și va tărăgăna reformele anunțate.
• Nemulțumirea populației va spori în urma creșterii prețurilor la mărfurile de larg consum și în urma scăderii puterii de cumpărare a cetățenilor RM.
• Nemulțumirea activiștilor, cărora li s-a promis vrute și nevrute, migrarea lor inevitabilă către comuniști, va fi un factor important și determinant în viitoarele alegeri.
• „Votul rusofon” va fi mult mai unit, fiind pus în situația de a alege ”răul cel mic,” își va spune cuvîntul definitiv.

Acum spuneți-mi și voi, unde nu am avut dreptate? Mă temeam doar la capitolul „nemulțumirea activiștilor,” dar după cazul Tănase și Godea m-am liiniștit – всё в порядке.

Reclame