Cred că mi-i făcut. Cineva mi-a legat norocul, m-a vrăjit, m-a deocheat în așa mod ca să plece toți de la mine. Ar trebui să-mi găsec vreo babă, care să mă descînte, să-mi dezlege făcătura și poate mi-a merge și mie. Nu se mai poate așa. Toți, ori vor să mă părăsească, ori vor posturi de la mine, ori vor să aibă unde munci, vor case, călătorii fără vize, și tot așa și de toate celelalte, promise de mine în campaniile electorale precedente. Am promis „Moldovă fără sărăcie” și oamenii iștea chiar vor de la mine să le fac ca să trăiască mai bine! Băi, oameni buni, a fost un slogan! Mi-ați dat voturile: Mulțumesc. Acum ce vreți de la mine? Să vă fac și bogați? Nu pot! Nu mă lăsau Tănase cu Godea. Dar știți de ce? Cîtă mită a luat Tănase? Am să vă spun un singur lucru. Dacă dădea tot ce a luat în buget, Moldova era un pic mai bogată. Iar Godea, cu cît a vîndut țara pe cînd era ONG-ist? Dacă din proiectele administrate de el venea cît de puțin la bugetul vostru și aici erați mai bogați. Da’ Nagacevschi, da’ Călin Vieru? Doar de la mine se cere, doar eu din banii mei de contrabasist trebuie să vă dau vouă și să vă scap de sărăcie? Ori să vă dau din veniturile IPTEH-ului? De ce nu cereți și de la Plahotniuc și de la Diacov? De la Urechean, Ghimpu și Chirtoacă? Ei ce, fură mai puțin ca mine? Sau au vîndut mai puține posturi? Urechean pentru procuror a luat? A luat. În orice caz n-a negat că a luat. Acum l-am pus la Curtea de Conturi. Urechean știe a face mafii care aduc bani. La primăria capitalei a făcut o mafie, că funcționează și azi. A pus taxe pentru orice serviciu și poftim – patru ani Dorin s-a folosit, n-a distrus nici o schemă de luare de mită. Și rezultatul este evident. PL-ul are sediu nou pe str. 31 august, 57. Un conac cu trei etaje, estimat la 5 mln euro.

Și nimeni nu-i vede! Nici pe Urechean cu milioane, nici pe Ghimpu cu promulgarea unei legi ce nu a fost votată dar care i-a adus milioane, nici pe Plahotniuc cu ridicarea permanentă a prețurilor la carburanți și cu privatizarea Moldtelecom-ului și Tutun CTC… Doar eu le stau în gît! Dar că Chirtoacă cumpără troleibuse din Belarus, aproape dublu mai scumpe decît Șkoda, printr-o firmă din București, nu-l doare capul pe nimeni. Chiar dacă încă nu s-au pornit, noi-nouțe dar deja defecte, e normal și așa și trebuie să fie! Și europenii îl susțin și îi dau credite lui Chirtoacă, el are otkat și din Minsk și din București, și-i normal! Iar mie îndată îmi deschid dosar penal. Nu-i chip să duc un pachet de țigări în România și toți știu cîți bani am făcut. De parcă eu le număr banii lor.

Așa sînt timpurile. Oameni răi, dle, răi. Invidioși. Eu muncesc, mă stărui… drept că unii jurnaliști de treabă mă aseamănă cu Napoleon, alții îmi zic „tătuca națiunii.” Și mie îmi place asta, da invidioșii, blin, pleacă de la mine. Și dacă le făceam vreun rău, da așa… nu înțeleg, zău. Tănase Jeep nou și-a cumpărat, besedkă de un milion la el în curte a făcut. Nu i-am zis nimic. Și el pleacă. Bun, ăsta-i din trădători, și el și tat-su, da finu-meu pe care l-am cununat în biserică, a mîncat pîinea și a băut din vinul meu să-mi bage cuțitul în coaste?! Lor nu le place că se anunță „Excelența Sa, Prim Ministru RM,” la început de ședințe. De ce? Dacă sînt Napoleonul Moldovei, nu merit? Răi, Scîrnavi, Invidioși, Ranchiunoși! Da Lupu ăsta îmi pune ședințe comune de Guvern cu Boc, tocmai cînd îmi vine Lavrov, ca să reglamentăm conflictul Transnistrean? E sfătuit clar de Băsescu. Nu degeaba spunea Voronin că numaii se apropia de rezolvarea acestui conflict, și Băsescu făcea o declarație că „Moldovenii și Românii sînt două țări dar un singur popor” și Smirnov imediat avea motive de a refuza tratativele. Exact același comportament. Se vede că Băsescu totuși e plătit de Smirnov și de mafie. Eu de fapt îi știu pe toți colegii mei de mafie, da’ nu înțeleg, care e păpușarul? Să fie oare prim-vicele Parlamentului Moldovei? Să tragă el toate sforile? Poate fi, nu degeba Nagacevschi a fost imediat angajat de el. Unde vor să ajungă?

Ghimpu mă atacă supărat că nu-i dau voie să-și pună vice miniștrii. El de fapt e supărat că le dau peste labe și nu le permit să fure și ei. Ajunge cît fură Șalarii. Destul. Mai tre să fur… fur… fhurer, nu fuhrer ia că încep să vorbesc cu fraze de a lui Tănase. Ăsta m-a făcut să-l visez. Să vorbească în halul ăsta despre mine la radio și tv să spună că integrarea europeană e utopie, că statul e condus de hoți… Oaaa, mi se ridică davlenia cînd îmi amintesc. Că „Filat n-a înţeles că epoca dictatorilor a apus.” Urît, ticălos, ce mai. Îmi vine să plîng de ciudă că i-am crezut, i-am făcut oameni, Filateliști și ei m-au trădat. Unii mi-au spus să fiu atent la Ioniță, că și el îi de aista. Nu mai este. Ioniță mi-a dat bani ca să-l iau în deputați. El trebuie să-și întoarcă banii, o sută de mii îs bani, numai dacă-i prost poate să plece. Dar nu-i nimic. Am eu cu cine conduce. Cît o să fur doar eu și Urechean vom ști.

Am o ciudă de-mi vine să crăp. Abia acum îl înțeleg pe Diacov ce simțea el cînd l-am părăsit. Diferența e că el s-a însurat cu Serebrean după plecarea mea de la PD, iar la mine invers, eu mai întîi m-am însurat cu Urechean, iar ăștia doi din ciudă, din gelozie m-au părăsit. Hai, hai, să vă văd unde o să ajungeți voi fără mine. Drept într-un loc o să ajungeți. Da’ primar l-am înaintat pe Bodiu. Și el e frumos alături de mine. Sîntem ca doi hulubași, ca doi îndrăgostiți, sîntem un cuplu foarte fericit. Și asta-i roade pe ei. Îi mănîncă…

Dacă cineva cunoaște vreo babă bună de ghicit, dezlegat și de deochi vă rog să mă contactați.

Anunțuri