Se întîmplă niște lucruri ciudate de tot în Moldovioara noastră. Cu „ceva e putred în Danemarca” ne-am deprins deja. Dar nicidecum nu putem defini ce anume a putrezit. Ce a prins mucegai și de unde pute a putregai (a tizic, stație de epurare)? De la politicieni! Să enumerăm toate păcatele acestora în Săptămîna Mare nu face. Și nici nu e nevoie. Să meargă singuri la spovedanie, la părinte și să se pocăiască de tot răul și de toate nebuniile ce le-au făcut acestui popor. Dar peste o calitate „satanică” de a lor nu vom trece.

Minciuna.

Așa mincinoși ca liberalii moldoveni n-a văzut nici iadul. Mint de crapă pămîntul. Filat cînd deschide gura și începe a se lăuda, îți vine să plîngi de fericire că trăiești în țara lui! La început credeam că el poate nu știe ce vorbește, dar nu e așa. Știe foarte bine că spune minciuni. Noi periodic mai scriem despre Filat-Mincinosul. Am tot scris și despre Mihai Cel Prost, dar și despre Lupu Cel Frumos. Am scris separat pentru fiecare, am scris și despre ei în alianță (братская могила). Toți sînt la fel de mincinoși, de perfizi și de lacomi. Rup din țara asta în toate părțile fără pic de rușine. Și-au supus justiția definitiv, presa așa-zis „liberă”, toate instituțiile care ar trebui să asigure democrația, și-i dau cu minciuna de ți se apleacă de țara asta și de oamenii prostiți de AIE.

Hai să ne orientăm după Alexandru Tănase și plecarea lui din politică. Eu nu-i cred. Nici pe Tănase, nici pe tat-su și nici pe Filat. Unul devine judecător la Curtea Constituțională. De ce? Nu prea au fost expuse motivele. Dar aici, păzea dle Lupu! Că Alexandru Tănase deja corespunde cu cerințele înaintate de PCRM la postul de Președinte al RM. Este apolitic, înalt ca și Lupu, frumos ca și Lupu, deștept (admitem), tînăr (din aceiași generație cu Lupu). Corespunde? Corespunde! O mai facem pe opozantul lui Filat, mai dăm o declarație cu „Fuhrer”-ul, mai trage tata un articol anti-Filat în „Timpul”, și gata. Noi ar trebui să-i credem, nu? Da’ noi iaca îndrăznim să punem la îndoială. Nu-i credem! Și Costea Tănase mai trage vreo trei articole împotriva lui Filat. Dar nici Vava nu se lasă. Da’ și ceilalți se străduie parcă să ne convingă, dar rămîn, domnule, vreun milion de alegători care nu vor să fie prostiți – nu cred! Și Filat apare la toate posturile, și tot apare, doar că, cu cît mai mult mozolește ochii, cu atît mai anonim rămîne. Tot mai mincinos și mai perfid apare pe fonul sărăciei, corupției și a crimelor oribile, a omorurilor de copii nevinovați la Durlești, a înmormîntărilor de vii ale celor două copile de la Cahul… Da’ ei îi dau cu minciuna. Oare chiar cred că părinții, rudele, cunoscuții victemelor regimului Filat vor vota încontinuare această guvernare criminală? Pe ce se mizează? Ce s-a întîmplat cu Tănase Sr.? S-a trezit din beție poate? A înțeles ceva în viața asta? A făcut ochișori? Pe dracu! Nu trece o săptămînă de la articolul anti-Filat și se leagă de portalul Moldovenii.md, acuzînd că cei ce se identifică moldoveni, de fapt sînt ruși! HA-HA-HA! Și eu l-am întrebat pe un belgian de etnie franceză dacă el se identifică francez: „Vorbim franceza, da, dar sîntem belgieni”. Același răspuns ți-l dă un american ce vorbește enleza, că el e american! Și niciodată un elvețian care vorbește germana nu va dori unirea Elveției cu Germania! De unde prostiile astea, musui Tănase? Mai lasă-ne, te rugăm, cu poveștile dumitale că dacă te identifici moldovean vorbitor de română, neapărat ești rus. De cînd a fi Moldovean înseamnă a fi împotriva Moldovei și de cînd doar fiind român poți fi Moldovean? Cît ți se plătește să întuneci mințile, ghea Costea? Ori mata ești prost pe degeaba? Te strici de rîs nu alta cu proștii satului. V-ați luat de mînă cu Ghimpu și Chirtoacă, cu Plahotniuc și Diacov (nu-i pomenesc pe toți aici, că o să-i scriu la biserică în pomelnic) și umblați cu suta de lei dată la pensionari de sărbători. Cîte 10,000 (zece mii) de lei ați dat vandalilor pentru distrugerea Parlamentului și Preșidenției, iar bătrînilor le ungeți ochii cu o sută de lei? Cu un os?! După ce le-ați luat și sufletele! Boaite nesuferite, animale spurcate! Și îl ajunge obrazul, pe rușinea primăriei, să numească mincinos pe altcineva. Vorba ceia cu prăjina…

Acum a mai apărut una! Cică Urechean la Curtea de Conturi! Uite atunci va înflori corupția! Filat iar îi dă cu „omul apolitic,” de data asta Urechean! Vlad, cînd spui o minciună trebuie tu întîi să crezi măcar jumătate din ea. Cum adică Urechean e apolitic? HA-HA-HA! Despre minciuna liberală mult timp se vor scrie povești. Despre ei, despre perfidia, minciuna, fala, prostia, lăcomia, nesimțirea, cruzimea, cinismul, se poate scrie la nesfîrșit, se pot turna filme de comedie, dar și tragice. Să sperăm că scăpăm de ei. Să creadă vasalii lor că ăștia au viitor. Important să gîndim un picuț cu căpșoarele, nu cu alceva, și va fi totul bine. Degeaba se străduie să ne prostească. Cum au luat la referendum peste bot, tot așa vor lua peste bot și la locale.

Reclame