Puciul Moldovenesc, 7 aprilie 2009

Pe 7 aprilie 2009, la Chișinău a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Puci. Trebuie spus clar, tranșant că organizatorii acestui puci sînt în primul rînd partidele liberale cu liderii acestora. Numărătoarea inversă a zilelor lui Voronin, înregistrarea autorizației de protest la primărie, fraza celebră a lui Filat că „Cei ce beau șampanie astăzi, mîine vor fi învinși,” participarea la ancorarea drapelurilor altor state pe edificiile simbolice ale statului RM, participarea la incendierea, distrugerea acestor edificii, „bătutul pe umăr” cu vandalii, implicarea lui Chirtoacă, Filat, Stati în tratative cu legionarii, „eroizarea” fascistului Antonescu și a participanților la pogrom pe 7 aprilie, decorarea acestora cu Ordinul Republicii, ș.a. Toate acestea vorbesc doar despre faptul că 7 aprilie 2009 poate fi declarată zi de doliu național sau cea mai neagră zi din istoria RM. După doi ani nu vedem nici un rezultat în vederea tragerii la răspundere a organizatorilor, a vandalilor, a celor ce s-au făcut vinovați de furturi de televizoare, calculatoare, fotolii sau de distrugerea automobilelor, camerelor de luat vederi, clădirilor, de schingiuirea polițiștilor, mai bine spus a copiilor(!) – carabinieri cu vîrste de 18-20 de ani. Procuratura Generală în perioada post-7 aprilie 2009 ar fi luat în calcul și varianta de lovitură de stat. A fost deschis și un dosar penal pe această cauză (anume lovitură de stat), dar din păcate nu se mai știe nimic de acest dosar. De doi ani PG a luat apă în gură. Nu se mai pomenește de PUCI. De parcă nici nu ar fi fost.

În schimb un milion de lei se dau premii vandalilor. Un Milion din banii noștri! Nu-i dă Chirtoacă din banii lui sau ai lui gheaghe-su, dă din banii locuitorilor capitalei. Un Milion! Pentru ce? Guvernanții se tem de acești 100 de legionari? Probabil că da. Au nevoie guvernanții de aceste persoane în alegeri? La sigur. Persoanele premiate sînt activiști PL și PLDM. Onorarii și recompensă pentru ce au făcut ei pe 7 aprilie: pentru cei 10,000 lei ce le vor reveni, aceștia vor trebui să aducă cel puțin cîte 1,000 de voturi la alegeri. Iată și utilizarea resurselor administrative în alegerile locale.

Dar nici aceste detalii și trucuri electorale nu ne-ar interesa dacă în ultimele luni, în Moldova, nu ar fi existat niște crime destul de grave ce au cutremurat lumea. Și dacă pe 7 aprilie s-au permis (fără ca să fie cineva tras la răspundere!), arderea Parlamentului și a Președinției, vandalizarea Stemei de Stat și a Steagului Republicii Moldova, furturi din Parlament și Preșidenție, omucideri, ancorarea steagului României, declararea Bucureștiului drept „Capitală a noastră,” chemări la violență și nesupunere, anarhie, etc. – cum credeți, de ce nu ar jefui sau ucide ulterior, dacă oricum nimeni nu va fi tras la răspundere? S-a demonstrat că se poate face orice fărădelege și nimeni nu va fi pedepsit pentru crima comisă. S-a creat un precedent! 7 aprilie 2009 este un exemplu de crime săvîrșite față de societatea Moldovenească, față de popor, față de stat, și nimeni nu a fost nici amendat, nemaivorbind de faptul că cineva trebuia să facă ani buni de pușcărie! Acum ne mirăm că se împușcă în oameni, că se îngroapă oameni de vii, că se jefuiesc bătrînii, violează copiii? Nu vi-i rușine? Filat, Chirtoacă, Stati, Lucinschi, Godea, Ghimpu, Urechean, Fusu, Saharnenu, Butnaru, ş.a. nu simţiţi moartea copiilor împuşcaţi pe obrazul vostru?

De fapt voi sînteți cinici și nesimțiți. Doar medaliile și ordinele v-au interesat. Permanent ați trădat și veți trăda în continuare. Ați fost și veți rămîne „terminatorii” moldovenilor nu doar prin organizarea acelui rușinos eveniment din 7 aprilie, 2009, dar și pentru genocidul și holocaustul organizat moldovenilor în perioada 2009, 2010, 2011. Pentru creditele de miliarde, pe care tot voi le-ați furat. Pentru crime (în februarie 2011 în RM a fost săvîrșite 113 crime deosebit de grave, în comparație cu 28 crime în februarie 2010), pentru aducerea mafiei la guvernare, pentru destabilizarea politică, pentru impotența voastră, pentru prăbușirea economică, creșterea prețurilor, sărcirea populației. Ucigașii copiilor de la Durlești și Cahul trebuiesc căutați printre cei 100 premiați de Chirtoacă!

Vă mai amintiți că pe 7 aprilie au fost aduși studenții de la Cahul? Cine i-a adus? Voronin? Da’ pe cei din Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Galați, tot Voronin i-a mobilizat în autocare? Da’ banii (peste 2,5 mln euro) de la Soros, IDIS, APEL tot Voronin i-a tocat? Nu degeaba Mihai Eminescu i-a urît atît de mult pe liberali:

”Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?…
…Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

7 aprilie 2009 – cea mai neagră zi a moldovenilor, cea mai rușinoasă zi a statalității Moldovenești de la 1359, săvîrșită în anul jubiliar de 650 de ani de la înființarea Statului Moldovenesc. Anume astfel trebuie declarată această zi de către Parlamentul RM. O decizie politică de condamnare a acelor tentative de lovitură de stat, de neadmitere a acestor situații, ar pune capăt disputelor interminabile și ar da posibilitate savanților să studieze obiectiv, pentru istorie, toate detaliile acelor triste evenimente.

Anunțuri