Nu e prea mult? Guvernarea actuală a Republicii Moldova a adus populația acestei țări la o disperare cumplită, odată ce oamenii a ajuns să-și pună capăt zilelor. Sînt gesturi disperate a unor persoane ce nu mai văd altă ieșire din situație, decît ultima – cea de suicid. Revoltător este că presa decorată cu ordine și medalii a luat apă în gură: Filat le-a ordonat „țsst” și ei tac ca partizanii. Sigur că imagine mai proastă actualei guvernări – AIE2, decît asta de juntă și genocid a propriului popor, de călău al societății moldovenești, de „holocaust moldovenesc,” nu poate să-i facă nici o opoziție, nici un ONG și nici un ziar, sau un post de radio sau TV. Se crează impresia că Filat, Lupu și Ghimpu se răzbună pentru ceva, neclar, putem doar presupune ce ar fi la mijloc (unul din motive ar fi că jumătate de populație votează cu comuniștii), dar în realitate ce îi face să se comporte atît de crud, să bată cu bestialitate în bătrîni, invalizi sau bugetari? Crima cea mare este că Filat, Lupu și Ghimpu au rupt orice speranță de viață, în special în rîndul persoanelor de vîrsta medie. Doar în patru zile doi bărbați de 53 de ani se aruncă de pe viaductul de la Botanica, fără ca autoritățile să ne dea detalii, cauza suicidului, starea lor socială, unde lucrau aceste persoane. Putem doar presupune diverse scenarii că au fost destituiți din serviciu, că au rămas fără surse de existență, sau poate că cineva i-o fi aruncat. De ce în același loc? Niște bîlbîieli de la pseudo psihoterapeuți și psihiatri, care la rîndul lor închid oameni nebolnavi mintal la spitalul de psihiatrie, pe motiv că persoana sănătoasă tun a solicitat în disperare o audiență la Ministrul Sănătății.

Dar și cazuri de suicid în rîndurile tinerilor au atins cifre de îngrijorare. Consilierii lui Filat, cei din UE, nu au nici un pic de remușcări. Cum ar proceda grupul FMI-ist, ce pune condiții dure guvernului nostru, ei personal, dacă ar trăi într-o țară cu cele mai mici salarii și pensii din Europa? Ar avea cele mai mici venituri și cele mai mari prețuri la combustibile și servicii comunale, la alimente, îmbrăcăminte, ar trebui să achite taxe și mită pentru sănătate, învățămînt, grădinițe, să aibă cele mai mici alocații pentru copii, să moară acasă de frica prețurilor la medicamente, să înghețe de frig la țară, fără lemne și cărbune, cu prețuri încontinuu crescînde? Să aibă cele mai proaste drumuri din lume, să nu aibă acces la justiție, să nu aibă unde locui și nici o posibilitate să obțină o locuință, indiferent dacă au studii superioare, să li se mărească vîrsta de pensionare, ca nici să nu ajungă la pensie? Să fie balerină și să fie obligată să o joace pe Julieta la 57 de ani? Să alerge ca polițist la 65 de ani după un recidivist de 24 de ani și să lupte cu el? Să iasă la pensie judecător la 65 de ani și bolnav, să se trateze în același salon cu cel căruia 20 de ani în urmă i-a dat sentința…?

Un bolnav s-a aruncat de la etajul spitalului clinic republican, în aceiași săptămînă. Al cincelea cvadavru în săptămîna trecută e al unui soldat de 18 ani, care a fost ucis în glumă.

Este un record mondial, dacă e să punem cîte un suicid pe cap de locuitor în timp de 6-7 zile. Și după aceste recorduri mondiale, guvernanții noștri se țin de guvernare cu dinții. Ei au granturi și împrumuturi. Cheltuie pentru oaspeții străini din America și UE zeci de milioane. Пир во время чюмы! Este ginocid și holocaust organizat împotriva Moldovenilor!

Opoziția parlamentară, dar și cea extraparlamentară ar trebui să organizeze acțiuni de protest, pentru că a ajuns funia la par. Se pare că se poate împrumuta și o lozincă a protestatarilor Români de anul trecut, foarte actuală pentru noi: „Ieși afară, javră ordinară!”

Reclame