Belka

Dragă dle David Letterman,

Noi, moldovenii, nu ne supărăm pe dvs. pentru glumele făcute pe seama noastră în show-ul dvs. de la CBS. Dimpotrivă, vă mulțumim că ne luați în seamă și ne clasificați în top. După cei mai săraci, am ajuns să fim și cei mai bețivi. Nu era destul că sîntem cei mai săraci. Trebuia să fim și bețivi.

Aveți perfectă dreptate, noi sîntem cei mai mari ”alcași” de pe terra. Au rămas în urma noastră asemenea popoare (nordice în general) ca englezii, norvegienii, filandezii, rușii etc. Nu întîmplător există și vorba – ”cine zice că rușii beau, acela nu i-a văzut pe scoțieni”. Da’ la urma urmei ce ne mai rămîne? Dacă murim de foame să murim și de sete? Nu, așa n-o să meargă!

Cînd făceam parte din URSS, Republica Moldova era una din cele mai înfloritoare, dar de cînd ONG-urile plătite de voi vă informeză în modul în care vreți voi să ne vedeți, Moldovenii da, au devenit primii. Nici nu poate fi altfel. Noi trebuie să fim primii. Sîntem ”țara de succes.” Ne-am pus drept scop să fim primii în Parteneriatul Estic, la consumul de alcool, droguri, să fim țara cu cel mai mare număr de bolnavi SIDA, Tuberculoză, Sifilis, să avem cele mai multe prostituate, să deținem recordul la numărul de hoți, tîlhari și alte lepădături, să fim cei mai nespălați, cei mai leneși, lipicioși și rîioși, să avem cel mai mare număr de lepre și putori, să avem cele mai multe mame ce își părăsesc copiii în căutarea unui loc de muncă, să avem cel mai mare număr de homosexuali, să fim cei mai buni violatori de copii, de femei și de batrîni. Sîntem cei mai săraci, cu ”cele mai bune drumuri,” presa ”cea mai liberă,” justiția ”cea mai perfectă,” economia ”cea mai avansată,” cu conducerea țării ”cea mai bună” de pe glob. Vom fi în toate primii! Să știți că o să ne ținem de cuvînt. Nu vedeți că dacă ne-am pus scop să ajungem în UE, aproape că am ajuns? Cît ne-a mai rămas? Un picușor, iaca-iaca, sîntem cu-n picior în europa și cu unul în groapă! Молдован сказал , молдован сделал! Voi doar să ne sustineți, să ne împingeți intr-o parte: ori în europa, ori în groapă. Dați-ne bani și o să vedeți cum știm noi să bem. Voi încă nu știți ce fel de nunți și cumetrii facem noi. Dacă ați mai vedea și asta, nu mai vedem noi ajutoarele voastre.

Zilele astea Dirk Schuebel, șeful delegației UE în Moldova, a promis că noi vom primi de la ei 550 milioane euro, dacă reformăm justiția.

Vedeți? Nu ne pune condiția să nu bem deloc, sau să bem mai puțin. Justiția! Dar de ce justiția? Ea la noi e cea mai bună, cea mai umană, cea mai, cea mai… Pentru că fără ea, justiția noastră, noi să nu mai fim primii la capitolul crime, corupție, hoții și tîlhării. Fără ea oligarhii noștri de la putere n-ar putea face milioane de dolari într-un an de zile. Fără ea contrabanda de familie a premierului zborară. Fără ea concurentul dvs, comedian-liberalul Ghimpu, nu mai ajungea să ne învețe reforme constituționale…

Dragă dle David Letterman,

Noi Moldovenii nu sîntem monarhie. Sîntem o amărîtă țară parlamentară, cu un buget de un miliard de euro anual. Dvs. ne-ați dat o idee foarte bună. Ce ar fi să fim regat? Monarhie. Să avem și noi rege și regină! Că sistemele noastre politice, după cum se vede, nu merg și degrabă nici n-o să meargă. Vrem să vă propunem Dumneavoastră să ne fiți REGELE TUTUROR MOLDOVENILOR! Sau REGELE BEȚIVILOR, cum veți decide Majestatea Voastră. Noi ne vom supune umili, mai ales că avem și modelul fraților noștri de peste Prut. Românii tot când au văzut că nu se pot autoadministra, cu vreo 130 de ani în urmă, tot au apelat la o familie din exterior și nobilii Austrieci i-au dat la cale. Acum iar vor! Vrem și noi! Că decît cu niște clovni amatori ca Ghimpu, Filat sau Lupu, mai bine cu un comedian profesionist. Ș-apoi Dumneavoatră, din cîte știm noi, aveți un venit anual de $45,000,000. Dacă veți fi Regele nostru nu veți avea nevoie de privatizarea ”IPTEH”-ului, ”Moldtelecom”-ului sau să vă ocupați de contrabandă cu țigări. Și coafura Dvs este încă ничего, deci o să ne conduceți în fiecare zi și n-o să alergați după implant de perciucă. Am studiat și câte neamuri, nănași, fini și cumătri aveți. Ne aranjează! La Colonița și Lăpușna oricum sînt mai multe. Vă vrem Regele nostru și vă rugăm să nu ne refuzați! Vă dăm un termen ca să vă gîndiți. Pînă pe 7 aprilie, 2011. Dacă refuzați propunerea noastră, atunci doar sindromul tunisiei și al egiptului ne mai salvează…

În caz dacă sunteți de acord cu propunerea noastră, transmiteți acordul Dumneavoastră, în scris, prin intermediul Vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, dlui Joe Biden, care va efectua o vizită în Republica Moldova la 11 martie 2011.

Cu drag,

Supușii bețivi ai Domniei Voastre, cu „белая горячка” (Белка, Veverița) în evoluție.

Reclame