Elita timpita

Cică un popor mic nu poate să aibă multe javre. Are! S-ar aduna la vre-o mie de lichele. În special din lumea intelectualilor – învățători și bibliotecari, jurnaliști și scriitori, doi artiști și un țigan, patru academicieni, un doctor de dinți, doi directori de școală, șapte rectori, cu toții trecuței de ani, pensionari sclerotici, ”elită” se numesc. Duși de funie de Val Butnaru, „dramaturg”-nulitate, Tudor Darie, consilierul lui Filat, și Valeriu Saharneanu, candidat la funcția de deputat pe listele PL, cu toții plătiți cu simbrie la SRI, ei spun că nu partidele AIE au organizat acest ”miting.” Atunci cine, dacă organizator e Valeriu Saharneanu și un moșneag, Movilă-i spune, că-l țin minte de la toate mitingurile organizate de Ghimpu? Dacă nu PL-ul, atunci România? De fapt steagurile României erau prezente. Și Mătăsaru, și alți legionari erau prezenți. Dar de fapt ce importanță are? Oricum moșii ăștia fără minte fac plimbări prin grădina publică, iar legionarii dorm ca bomjii la monumentul lui Ștefan Cel Mare. Dacă-i Saharneanu, ori Laguta ei cam greu se dezmeticesc. Tot ăștia stau și la mitingurile organizate de Maia Laguta, tot ei îl ascultă pe Butnaru. Au mai căscat și ei gura la ce le spune moș Movilă, moș Gerilă și moș Saharneanu. Iar seara i-au arătat la PROTV, la Publika, la Jurnal și la M1… „Nu doar tinerii sunt cu democrații, da’ și noi, nu doar tinerii au votat pentru Ghimpu, da’ și noi… Chiar dacă Chirtoacă n-a făcut nimic bun pentru noi, ne-a luat și înlesnirile pentru transportul public, ne-a ridicat prețurile la serviciile comunale, totuna Chirtoacă îi bun și îl susținem pe el. Azi, dar mîine… Nu uitați, asta va fi mîine: deja cu chiochea Laguta o să strigăm „Jos Chirtoacă și Filat!” Chiar dacă reprezentanții PD-ului și al PCRM-ului s-au expus că asemenea manifestații, după alegeri, sunt cel puțin nedemocrate, pe Ghimpu-l doare în cot, iar pe Filat drept în ciupcik. Nu pot să nu-l citez aici pe Eugen Ionescu (PDF): ”Nu poporul e tîmpit, elitele sînt tîmpite. Niște cretini infecți.” Filat ca și Ghimpu caută sînge. „Prin sînge au venit, prin sînge vor să plece”. Ce să le facem noi? Asta vor, asta trebuie să le dăm…

Nu pot să nu spun și cîte ceva despre „Pulika” cea echidistantă, cu toate că se poate vorbi despre toată mașinăria propagandistică a AIE. Duminică seara, Vadim Stăngaciu invită trei boșorogi scoși din naftalină. Toți îl îvață pe Lupu cu cine să facă alianță democratică de dreapta, Doamne ferește nu de stînga, creîndu-ne nouă „pluralismul de opinii.”

Da’ oare nu-i clar, că dacă Chiril Lucinski, fiul lui Petru, este deputat pe lista PLDM, tata o să-l vrea la guvernare? Piotr Kirilovici Lucinski numai cu text deschis nu spunea ”Vî ceo rebeata, băiatul meu – deputat, și voi vreți să-l țineți în opoziție?” Sau nu-i clară poziția lui Borea Bechet, care a stat toată viața lui în umbra lui Sobor și a lui Lucinski senior? Nu mai vorbesc de Andrei Strîmbeanu, cu ordin de la Ghimpu – el e obligat să-i pupe mîna împăratului și să facă tot posibilul ca Ghimpu să se mențină la putere, că el (Strîmbeanu) va hămăi cît va putea, poate pentru asta nu doar migdal, dar și casă îi vor da. Bravo Publika!

Doar că lumea nu-i proastă, băieți. Ia citiți ce vă scriu oamenii chiar pe site-ul vostru:

Dl Lucinschi deja nu-şi mai dă seamă ce mai îndrugă… Alegătorii s-au expus… Nu pot fi presiuni… Cea mai periculoasă ar fi reeditarea fostei alianţe….Nimic bun…. PD+PCRM alcătuiesc majoritatea… Dreapta trebuie să meargă într-o coaliţie largă…

Sau asta…

Este imosibil……,cit se poate???? a esit tot naftalinul din dulapuri si dicteaza.Stim de cine suteti i angajati sa faceti presiuni. Stim cine suntet , si ce zace in voi. „marii patrioti ai Moldovei”.Rusine sa va fie!!! Atita rautate ,atita venin scuipati in societate.Ce este democratie?? pentru voi.

Astea sunt doar două din patru. Dle Țîra, voi și așa abia de vă tîrîiți cu audiența ca să ajungeți la un procent. O să-i pierdeți și pe ăștia cu „echidistanța voastră excesivă”.

Eugen Ionescu spune: „Se poate face un circ cu purici. Puricii trebuie dresati, primul lucru care trebuie facut este sa se obtina ca puricii sa nu mai sara. Cum se ajunge aici? Se pun puricii sub un pahar. Puricii incearca sa sara, se lovesc de sticla, cad la loc. Dintr-un anumit moment, ei nu mai sar. Paharul poate fi ridicat. Si iata-i pe purici avansand incet, prostiti; ei pot fi impinsi cu degetul, se poate sufla peste ei, nu mai sar.“

Personal, m-am cam săturat să fiu „puric dresat”. Vorba unei reprezentate a elitei moldovenești, Cucoana Chirița: „Eu nu mai pot trăi în țara asta!”

Anunțuri