Preşedintele Republicii Moldova promulgă legile. Repet, LEGILE și nu Hotărîrile de Guvern! Așa sună articolul 93 al Constituției RM. Citez:

Articolul 93

Promulgarea legilor

(1) Preşedintele Republicii Moldova promulgă legile.

De ce a trebuit ca Ghimpu să promulge o Hotărîre de Guvern? Modificările la legea bugetului nu au fost nici prezentate în parlamentul RM, deci a rămas la nivel de proiect de lege, aprobat de către guvern, printr-o hotărîre. Și Ghimpu o promulgă!!! Hotărîrea!!! Înca așa ceva ceva n-a văzut nici Tăndănica de Jos și nici Bilicenii Mici! În loc să fie respectată Constituția și să fie anulată această hotărîre, conform art. 88, lit. i, (președintele) “suspendează actele Guvernului, ce contravin legislaţiei pînă la adoptarea hotărîrii definitive a Curţii Constituţionale,” Mihai Ghimpu promulgă o Hotărîre de Guvern!

Filat invocă art. 106 al Constituției, citiți-l și vă veți convinge că Filat minte deschis, fără ocolișuri. Se încalcă grosolan Constituția, Legea guvernului, Legea bugetului și alte legi ale RM, se modifică bugetul țării fără ca să se țină cont de procedurile legale, mai întîi de către Filat și susținut de către Ghimpu, cu proptele din dreapta ale lui Serafim și din centru-stînga ale lui Marian Ilici. Iată, oameni buni, de ce e periculos să dăm țara pe mîna incompetenților, bandiților, contarabandiștilor, corupților și a беспределщилор, avizi de putere. Chiar dacă pensionarii vor primi cite 260 lei, nu e normal ca cineva să plătească celor peste 500 mii pensionari cîte $20, pentru dreptul de a încălca Constituția Țării! Este creat un mare precedent de ilegalitate! Cred că puterea nouă care va veni după 28 noiembrie, în regim de urgență va trebui să examineze toate încălcările constituției de către AIE și să dea o apreciere adecvată tuturor fărdelegilor comise. Mai ales că suma de peste 400 mln de lei, cheltuită illegal de către Filat, cu consimțămîntul lui Ghimpu și suținerea tacită a lui Urechean și Lupu, nu-i scutește de răspundere penală nici pe unul din cei patru. Iată cu ce ar trebui să se ocupe procuratura generală de pe acum, chiar dacă cineva se crede buricul pămîntului.

Cică Filat s-a adresat la Curtea Constituțională. Probabil că dorește abrogarea ilegală a promulgării HG, comisă de Ghimpu.

Reclame