Ghimpu bin Laden

Nu v-ați întrebat de ce Ghimpu a luat interimatul anume pe data de 11 septembrie? Mie nu mi se pare deloc o simplă coincidență. Această zi sumbră nu a fost tragică doar pentru americani. Această dată, după cum s-a văzut pe parcursul unui an, este tragică și pentru moldoveni. În tragicul eveniment din 11 septembrie 2001, în urma atacurilor teroriste, coordonate de Al-Qaeda, au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii. Ghimpu, cred că, indirect, a contribuit la înmormîntarea miilor de cetățeni moldoveni, pensionari, veterani de război, pentru care venirea lui la cîrma statului a fost mai mult de cît șocantă.

Nu dispunem de o statistică în acest sens, dar imaginați-vă doar pe câți veterani de război i-a apucat durerile de inimă după refuzul lui Ghimpu de a participa la parada de la Moscova pe data de 9 mai? Sau după emiterea decretului din data de 28 iunie 2010, prin care acești veterani au fost numiți ocupanți. Sau cîți găgăuzi au avut atac de cord în ziua decorării lui Mircea Druc cu ordinul „Republicii”? Sau câți lucrători din domeniul viticulturii vor fi nevoiți să-și ia lumea în cap în căutarea unei surse de existență, pe motiv că Rusia a interzis vinurile moldovenești în piața lor, urmare a înrăutățirii relațiilor moldo-ruse, impuse de același Mihai Ghimpu?

Dar cine va calcula prejudiciul cauzat de Ghimpu șubredei economii a Moldovei, prin emiterea decretelor negîndite, ce duc la scumpirea gazelor și a surselor energetice, prin promovarea reformelor ce duc la majorarea prețurilor de larg consum, prin susținerea politicii de împrumut și acord cu FMI, prin implicarea sa în administrarea și gestionarea frauduloasă a Chișinăului? Dar manipularea societății și promovarea unei politici de dezinformare cu schimbarea constituției și a As-ului din mânenecă, cu organizarea alegerilor anticipate în 29 iulie 2009, referendumul din septembrie 2010? Și multe, multe alte acțiuni, ce se înscriu în șirul păgubos al acțiunilor prezidentului actual. Un simplu calcul demonstrează că Mihai Ghimpu poate fi tras la răspundere penală pe cîteva articole a CP, inclusiv pentru încălcarea Constituției și uzurparea puterii în stat. Cred că mult timp societatea moldovenească își va reveni după stresul cauzat de Ghimpu & CO.

Totuși, 11 septembrie este sau nu o coincidență nefastă pentru Moldova? Cu certitudine că moldovenii ar trebui să declare această zi, de rînd cu americanii, drept zi de doliu național.

Anunțuri