Mihai Ghimpu Leonid Brejnev Breznev Medalii

Ghimpu îmi aminteşte de Brejnev. Doar Brejnev oferea medalii şi ordine la stînga şi la dreapta, îşi lua şi lui cîte una-două, dar cred că dacă mai stă şi Ghimpu în fotoliul de prezident, îşi bagă şi lui măcar un Ordinul Republicii. Curios e, că deşi nu recunoaşte existenţa acestei Republici, el totuşi împinge şi celor care luptă cu acest stat, ordine şi medalii. După ce a decorat un şir de jurnalişti, plătiţi de Cotroceni, angajaţi în lupta cu Republica Moldova, Ghimpu oferă ordinul Republicii unor persoane dubioase (Ion UNGUREANU, Andrei STRÎMBEANU, Adrian PĂUNESCU, Mircea DRUC, Ştefan URÎTU, Petru BOGATU, Lorena BOGZA, Vasile BOTNARU, Valentin BUTNARU, Dumitru CIUBAŞENCO, Corina FUSU, Anatol GOLEA, Aneta GROSU, Vladimir SAHARNEANU, Constantin TĂNASE, Valentina URSU, Elena ZAMURA ş.a.), care nu recunosc Constituţia Moldovei şi neamul moldovenesc, lucru ce poate fi calificat drept act de vandalism faţă de valorile noastre naţionale. E cert că se urmăreşte devalorizarea acestor distincţii de stat, atunci cînd se oferă cu lopata, după bunul simţ al „Marelui conducător.” Şi cum „Marele conducător” nu prea are simţ, ele ajung a fi un fel de значок ГТО, cu toate astea persoanele decorate devin automat electoratul PL. Deci el ştie clar că, dacă le dă „migdalii,” persoanele date o să-l voteze.

Grupul „Ilaşcu” şi persoanele decorate post-mortem la fel au contribuit la scindarea societăţii, deoarece Ghimpu nu vrea să se consulte cu nimeni în această problemă. De fapt unul din consilierii lui este Traian Băsescu, prin Dan-Gheorghe Dungaciu, iar altul e Alioşa, prin psihiatrul Constantin ŢURCAN. Şi nu se ştie care e mai sănătos la cap: Traian sau Alioşa? Altfel cum să explici oferirea ordinului Republicii celui mai prost Ministru al Culturii pe care l-a avut vreo dată RM? Pentru ce? Pentru că a dus cultura noastră de rîpă, pentru că a fost un regizor mediocru, pentru că a trăit toată viaţa la Moscova, pentru că are doi vlăjgani pe nume de Ştefan şi Dan şi nu ştiu nici ei nici nepoţii lui o boabă româneşte, sau poate pentru “alienat” în loc de “alineat” citit în declaraţia de independenţă? Şi tot aşa, din capul listei, pînă la sfîrşit…

Dacă ar avea un pic de ruşine sau demnitate, aceste personae s-ar dezice de ordinele lui Ghimpu, aşa cum, pe timpuri, s-a dezis de premiul Nobel Jean-Paul Sartre. Dar de unde demnitate? Mai degrabă e un fel de bătaie de joc cu principiile şi valorile nu doar naţionale, ci şi general umane. Lumea ride – cum?! În loc să li se deschidă dosare penale pentru lupta cu statul RM, aceşti tipi primesc titlul de eroi ai naţiunii MOLDOVENEŞTI?! Greu e de explicat inexplicabilul, la fel cum nu poţi explica venirea lor la putere. Sperăm ca lumea să se deştepte şi să descerne grîul de neghină, cel puţin după 5 septembrie 2010.

Anunțuri