Mihai Ghimpu Terminator Moldova

Iar aţi dormit rău? Visuri urîte? V-am prevenit, nu vă uitaţi la TV, n-ascultaţi posturile de radio şi nu citiţi gazete pro guvernamentale, dar mai ales pe cele plătite de români. Aveţi posturi ruseşti, bune , acătării, cu soveste, cu multă creativitate, ai ce învăţa, cu Malahov Ghenadii Petrovici, fără mîrşevenii. Mai e şi postul de ştiri “euronews,” “ohota i rîbalka” şi… cam atât. Celelalte se interzic de doctori, dacă nu vreţi să vi se ridice davlenia şi să dormiţi fără coşmaruri. “Sportul” se mai recomandă microbiştilor. Şi gata. N-ascultaţi toate prostiile guvernanţilor noştri. Ei şi-au pus drept scop să ne buimăcească cu rezultatele lor de guvernare. Sigur că-i mai comod să stai la Mircea Surdu în emisiune (“moştenirea grea de la comunişti,” “cât de puţin timp ai fost la guvernare,” şi “cât de ocupat eşti,” etc., etc., etc.), decît să umbli pe drumurile lui Şalaru, prin glod, din casă în casă. La Surdu nu vei fi nici scuipat, nici aruncat cu pietre, nici măcar suduit sau trimis. Doar că deja Filat a fost la Surdu de 6 ori în 7 luni, spre deosebire de Tarlev, care a fost invitat de Surdu doar o dată în 7 ani şi niciodată pe Greceanâi în decurs de 18 luni de guvernare. Tu du-te, Filat, într-o ogradă (dacă le-o mai fi rămas oamenilor ograda ceea, că anul ista au dat foc şi la garduri ca să nu plătească pentru gaz) şi laudă-te! Spune-le ţăranilor ca ai adus bani în Moldova şi că ei vor avea o viaţă mult mai dulce dacă te-or mai alege. Şi dacă ieşi de acolo nebătut, apoi te mai poţi duce şi la Surdu. Dar tema noastră de azi e lăcusta…

Justiţia.

Aici nu-i de rîs deloc. Avem un ministru cu fruntea lată ca a lui Феликс Эдмундович Дзержинский şi se pare că ar trebui să aibă şi minte. Se părea la început că ăsta ar putea să facă treabă. Dar după ce a încălcat constituţia RM, personal, acceptînd să cumuleze funcţiile de deputat şi de ministru în acelaşi timp, s-a vazut treaba că Moldova e departe de a avea o justiţie impenetrabilă.

După ce nu insistă să fie interogate persoanele care au depus cerere la primăria mun. Chişinău, privind organizarea protestelor din 7 aprilie 2009, a devenit totul clar. După ce face tot posibilul ca să fie destituiţi judecătorii şi arestaţi poliţiştii, în timp ce Mătăsaru şi ceilalţi criminali se plimbă liber prin oraş (причём avîndu-i pe toţi în imagini!), pe legionarii folosiţi în vandalizarea clădirilor şi în uciderea persoanelor nu-i înregistrează ca mişcare social–politică. Curios lucru! După ce fostul Ministru de Justiție al Franței, Robert Badinter, l-a luminat că democraţia nu se termină la intrarea în închisoare; după ce s-a legat de CSJ, destituind un om de treabă, doar pentru faptul că omul cela a judecat corect cazul IPTEH-ului; după ce se lamentează doar cu pledorii despre cum au guvernat comuniştii, fără să propună cadrul legal promis privind independenţa justiţiei; se pare că după toate astea, justiţia noastră va avea nevoie de foarte mulţi ani ca să-şi revină. Deja se simte între judecători o atmosferă de răzbunare pe actualii şi se roagă Domnului ca să ajungă şi ei mai repede să aibă nevoie de justiţie.

Ecologia.

Nici nu se aud nici nu se văd. Dă-mi o pace ca să-ţi dau două. Fauna şi flora noastră scad pe zi ce trece. Se fură lemnul „ca-n codru,” se poluează apele, Chirtoacă împrăştie nămolul intoxicat pe sol, poluînd aerul şi apele chişinăuenilor, etc. Dar a ajuns cuţitul la os, botanica îl dă în judecată şi pe el şi pe egologul-şef, Mihai Ghimpu.

Minele de piatră şi nisip, dar de fapt toate resursele naturale ale RM, se exploatează fără nici un control din partea Ministerului. Ministrul Mediului (nu cumva să rămînem şi aici departe de .Ro! Ministerul „mediului,” şi nu al „ecologiei” – pentru că, vedeţi dumneavoastră, экология le miroase prea tare a vodkă, cu toate că de fapt, vine de la mult prea europenescul écologie şi οικολογία), tot Şalaru, doar că Gheorghe, nu a fost în stare să organizeze nici tradiţionala acţiune ecologică anuală „Un arbore pentru dăinuirea noastră” la timp. De obicei, această acţiune se organiza în martie. În general, în afară de conferinţe şi deplasări în străinătate, acest minister nu face nimic.

Construcţiile si Dezvoltărea Regională.

Nu ţi-i urît Marcel? Nu faci nimic de aproape 7 luni, nici nu construieşti nici nu dezvolţi. Care dezvoltare în regiune? Poate să se laude un primar sau un şef de raion că ministrul PD-ist, Marcel Răducan, le-a susţinut vre-un proiect? A construit el ceva, măcar un şantier? A venit cu o strategie de dezvoltare regională? Cînd o să dai în exploatare Parlamentul şi Preşidenţia, Marcel, ştii? Sigur că nu, de unde poţi tu să ştii? Vei spune că Filat nu-ţi dă bani. Şi nici n-o să-ţi dea, pentru că te ţii de Diacov. Da tu cu Filat parcă eraţi cumătri, gata? Nu mai sunteţi? Ei lasă, tu taci şi caută-ţi de treabă – regiunile s-or ridica, dac-or vrea! Da’ dacă nu – ei, ce să-i faci? Lasă regiunile, Marcel, că monument n-au să-ţi construiască ăştia.

Munca, Protecţia Socială şi Familia.

Se străduie femeia ceea să facă ceva. Dar e unica femeie în acest guvern, şi n-o să-mi permit să vorbesc rău o femeie. Dar nu de dna Buliga depinde, săraca, fericirea în RM. Nici locurile de muncă (care se împuţineaza), nici protecţia socială, nici integritatea familiilor. Merge şi ea pe val. Au pus bazele comuniştii, slavă Domnului, noi îl păstrăm pe Sainciuc, el ştie lucrul, mai mult nici Ghimpu nu ne poate ajuta. Familia lui Ghimpu este importantă şi serveşte drept exemplu pentru toată Moldova. Doar membrii Familiei au drepturi în Ţara asta. Şi Ţara munceşte şi protejează Familia.

Tehnologiile Informaţionale şi Comunicaţii.

Japonia a rupt cuiul. Tehnologiile lui Oleinic au depăşit China, Corea şi tot ce se poate. În toate domeniile, dar mai ales cele ale comunicaţiilor, Oleinic i-a bătut pe toţi. A calculat frecvenţe în plus pentru TV şi radio româneşti, a trecut Moldova la digitalizare, a modernizat, a reorganizat. Paşapoartele moldoveneşti sunt primele cu ultra chip-uri, cu protecţie bio, registrele sunt pline şi perfecte… Dar dacă e să vorbim la modul serios, ce s-a făcut la acest minister în 7 luni, dle Oleinic? Aşa-i bine. Nici nu trebuie. Că de mai mult nici nu sunteţi capabili. Criticaţi-i pe foştii, că ce faceţi voi lumea vede. Despre rezultatele voastre-mîlc. Toţi miniştrii au calculatoare… Scoate-le Пасианс-ul, dle Oleinic! Mai jucaţi-vă şi în Сапёр sau în Червы, că oricum altceva nu ştiţi a face. De fapt aţi învăţat prihvatizu, şmeche, băutu, luatu şi lăutu.
Băutu în garajuri, lăutu în saune cu fetişoare şi cu camere ascunse de luat vederi. În curînd premiera telenovelei, băieţi!

***

Asta poate lăcusta. După ei – potopul. Avem abia 7 luni de cînd Ghimpu ni-i conducător, dar parcă au trecut 7 ani. Ne va trebui vreo 10 ani ca să rânim după ei, cu lopata, cu “buldeozerul,” să ne spălăm de rapăn şi de ruşine. Da el (Ghimpu), le face una după alta. Lumea vede, înţelege, se indignează, dar nu poate face nimic. Rabdă. Nu dea Domnul să crape această răbdare…

Конец Фильма!

Anunțuri